Profesorul Nicolae Zăvăleanu ne-a părăsit. S-a ridicat la ceruri, astăzi, 27 mai 2023

0
3346

farmec.ro
carturesti.ro%20
În amintirea celui care a fost profesorul Nicolae Zăvăleanu, am primit la redacție acest Necrolog:
„Cu tristețe în suflet, aducem un omagiu sincer și profund regretatului nostru tată și bunic iubit, Nicolae Zăvăleanu. A părăsit această lume, astăzi, 27 mai 2023, lăsând în urmă un gol imens în inimile noastre.
Nicolae Zăvăleanu a fost o prezență deosebită, nu doar in viața familiei, dar și în comunitatea din Mangalia, în rândul a zeci de profesori, sute de foști elevi, vecini și prieteni.
Cine nu îl știa pe profesorul Zăvăleanu?
Cu o carieră de peste 45 de ani dedicată educației și învățării, a fost un profesor respectat și apreciat de fiecare elev pe care l-a avut. Generațiile întregi au trecut prin fața catedrei lui Nicolae Zăvăleanu, iar el avea o capacitate incredibilă de a-și aminti de fiecare în parte, chiar și după decenii întregi: “Domnul acesta mi-a fost elev…”, spunea de fiecare dată când mergea pe stradă și era salutat de toată lumea.
Răbdarea și devotamentul său i-au transformat pe mulți dintre noi în oameni mai buni și mai înțelepți. Pe lângă vocația sa de profesor, Nicolae Zăvăleanu a fost și un tată dedicat și iubitor, pentru doi copii minunați.
Ca bunic, “tataia” a fost o prezență adorabilă și răbdătoare, în viețile celor trei nepoți. Își manifesta iubirea și afecțiunea față de ei cu generozitate și îi încuraja să își urmeze visurile. Fiecare moment petrecut alături de bunicul lor era unul plin de bucurie și învățături prețioase.
Astăzi, ne despărțim cu durere de Nicolae Zăvăleanu, dar amintirile sale prețioase vor rămâne vii în inimile noastre. Învățăturile și exemplul său ne vor însoți pe drumurile vieții și vom continua să păstrăm valorile pe care le-a transmis. Suntem recunoscători că am avut privilegiul de a-l avea în viața noastră!
Trupul său neînsuflețit va fi depus la capela Sf. Mina, duminică, 28 mai, începând cu ora 14.00. Funeraliile vor avea loc marți, 30 mai, începând cu ora 12.00, la Biserica Sf. Gheorghe din Mangalia (Biserica din centru), după care cortegiul se va îndrepta către Cimitirul Sf. Maria. 
Dumnezeu să îl odihnească în pace!”
MN: Odihnească-se în pace, domnul profesor Nicolae Zăvăleanu.
Condoleanțe, familiei îndurerate.

Mangalia News, 27.05.2023.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply