UZPR, partener media al evenimentului „Africa, dialog între culturi”, derulat de CNR UNESCO [AUDIO]

0
498

farmec.ro
carturesti.ro%20
  • Anul acesta, în perioada 22-24 mai, CNR UNESCO organizează o serie de evenimente dedicate zilei Africii, sub genericul Africa, dialog între culturi. Partenerul CNR UNESCO este Institutul de Studii Africane de la Universitatea din București.

Prima zi, 22 mai, va fi consacrată unei călătorii cromatice și simbolice, care evidențiază coabitarea și valențele ”patrimoniului viu”, cu ajutorul a două expoziții: „Amintiri din Africa” – expoziție foto de Helmuth Ignat (National Geographic România) și „Africa, un continent al măștilor”- expoziție de măști africane din colecția privată a domnului Virgiliu Pop. Alegerea temei a fost influențată de o altă aniversare UNESCO, și anume, 20 de ani de la adoptarea Convenției privind salvgardarea patrimoniului cultural imaterial.

În data de 23 mai, profesorul și arheologul Hamady Bocoum, director al Musée des civilisations noires din Senegal, va susține conferința extraordinară intitulată: „Peisaje megalitice din Senegambia, un patrimoniu mondial al umanității”, având ca subiect principal o serie de situri înscrise în Lista UNESCO a patrimoniului mondial al umanității (Cercles mégalithiques de Sénégambie /The Stone Circles of Senegambia). Data de 24 mai va fi consacrată analizei, din perspectivă interculturală, a rolului ritualic și simbolic al măștii în culturile africane și sud-est europene.

Partenerii media ai CNR UNESCO sunt Televiziunea Română, respectiv TVR Cultural și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Interviu realizat de Mădălina Corina Diaconu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 23.05.2023.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply