Mesaj pentru Constanța: Dacă România nu a fost în stare, voi să-i faceți statuie! Hagi i-a dăruit Constanței absolut tot ce a construit singur până acum, de la Academie, bază sportivă, stadion, până la renume și mentalitate

0
762

Cu si despre fotbal – Mesaj pentru Constanța:

Dacă România nu a fost în stare, voi să-i faceți statuie! V-a luat de nicăieri și v-a pus definitiv pe harta fotbalului românesc, cu primul titlu de campioni și urmează să vă scoată în Europa. Cât de departe, nimeni nu are de unde să știe, dar pentru un oraș și un club care în ultimii ani a avut doar fotbal din ligile inferioare, să-și vadă acum numele în extragerile pentru preliminariile UEFA Champions League, este de domeniul fantasticului!
Hagi a venit și i-a dăruit Constanței absolut tot ce a construit singur până acum, de la Academie, bază sportivă, stadion până la renume și mentalitate. Să iei niște copii de 16-17-18 ani și să-i transformi în campionii României într-un mod atât de autoritar încât nu poate să-l conteste nimeni, 32 de etape din 38, pe primul loc și revenire de la 0-2 la 3-2, într-un meci de titlu, asta nu e la îndemâna oricui, ci doar a unui campion care are capacitatea să transmită această mentalitate mai departe. Borza, Sali, Mazilu, băieții ăștia nici nu au apucat să dea BAC-ul. Munteanu, Grameni, Sîrbu, Bîrzu, tineri care nu de mult au primit dreptul să-și ia carnet de conducere. Îi mai pui lângă ei pe Aioani 23, Mateus, Băluță și Casap 24, Nedelcu 26, Artean 29, Alibec 32 sau veteranul Larie la 36 și faci o echipă de campioni. Dar bineînțeles că întotdeauna vor fi și contestatari, asta doar pentru că numele este Hagi, indiferent că e vorba de Gheorghe sau de Ianis.
În aceeași zi în care Gheorghe a devenit din nou campion al României, Ianis a marcat primul gol pentru Rangers după o foarte lungă perioadă de pauză din cauza unei accidentări și apoi a izbucnit în lacrimi. Atât de mult a contat pentru el. Acum intrați pe orice canal de socializare al lui Rangers și citiți comentariile britanicilor despre revenirea lui Ianis, apoi reveniți la publicațiile din România și citiți din nou comentariile. O să vedeți exact diferența, la fel cum se vede și când e vorba de Gheorghe. Doar pentru că numele este Hagi și pentru că încearcă așa cum știe și atât cât poate să aducă ceva fotbalului românesc, este hulit de unii fără argumente reale și sănătoase. “Nu a dat niciun jucător la o echipă mare din Europa”, “Ce jucător a scos Academia aia?” Ok, înlătură toți jucătorii pe care i-a scos Academia și hai să vedem cu ce rămânem. Câți oameni din România își riscă banii, investind în creșterea de copii? Câte Academii de fotbal ai tu în orașul sau în județul tău, de exemplu? Câte sunt de fapt în toată țara? Sau câte sunt finanțate de Federația Română? Cu cât ajută Federația într-un astfel de demers? Răspunsurile probabil le știm în majoritate, dar noi găsim să aruncăm cu noroi tocmai în cei care încearcă.
Dar nu vă faceți griji, Farul este pe mâini bune. Mai ales acum când în oraș se va construi un stadion nou și o bază la cele mai înalte standarde, iar sponsorii și comunitatea vor veni și mai mult alături de club. În urmă cu doi-trei ani, nimeni nu ar fi putut visa atât de departe, dar acest prezent și viitor se datorează în mare măsură unui singur om.

Constanța, să-i faci statuie!

Foto: https://www.facebook.com/farulconstanta

Mangalia News, 24.05.2023. (sursa text: Cu si despre fotbal).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply