Radio UZPR: 30 de ani de la inițierea ZILEI MONDIALE A LIBERTĂȚII PRESEI – Interviu cu doamna Madlen Șerban, secretar general al CNR UNESCO, realizat de Mădălina Corina Diaconu [AUDIO]

0
278

farmec.ro
AUDIO – 30 de ani de la inițierea ZILEI MONDIALE A LIBERTĂȚII PRESEI.
Mesajul secretarului general al CNR UNESCO, doamna Madlen Șerban, cu ocazia ZILEI MONDIALE A LIBERTĂȚII PRESEI. Interviu realizat de Mădălina Corina Diaconu:

Mesajul secretarului general al CNR UNESCO, doamna Madlen Șerban cu ocazia ZILEI MONDIALE A LIBERTĂȚII PRESEI. Interviu realizat de Mădălina Corina Diaconu.
În 1993, Adunarea Generală a ONU a proclamat ziua de 3 mai drept Ziua Mondială a Libertății Presei. Această proclamație a marcat începutul unui progres substanțial în vederea asigurării unei prese libere și a libertății de exprimare în întreaga lume – odată cu proliferarea mass-media independente în multe țări și creșterea tehnologiei digitale care permit circulația liberă a informațiilor online. Au trecut trei decenii, cu progrese în respectarea drepturilor omului și în cadrele internaționale conexe. În orice caz, libertatea presei, siguranța jurnaliștilor și libertatea de exprimare sunt tot mai atacate, ceea ce influențează realizarea altor drepturi ale omului.
Prin urmare, celebrarea specială a 30 de ani de la inițierea Zilei Mondiale a Libertății Presei din acest an este un apel de a pune în prim plan libertatea presei, precum și mass-media independentă, pluralistă și diversă, cheia necesară pentru exercitarea tuturor celorlalte drepturi ale omului. Ziua Mondială a Libertății Presei va servi drept o oportunitate de a pune un accent puternic pe libertatea de exprimare în cadrul agendei generale a drepturilor omului.
Tema propusă de ONU pentru marcarea acestei zile la nivel mondial, este: “Conturarea unui viitor al drepturilor: Libertatea de exprimare ca motor pentru toate celelalte drepturi ale omului.” Ziua Mondială a Libertății Presei 2023 este astfel o ocazie de a organiza evenimente care să pună în evidență legătura dintre libertatea presei, libertatea de exprimare și alte drepturi. (UNESCO).


Mangalia News, 03.05.2023.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply