Constantin Bîrboră, la Farul. Amintirile rafinatului mijlocaș: „Dacă făceam un meci egal, două zile nu mai ieșeam din casă“ (FOTO-VIDEO]

0
552
  • Constantin Bîrboră a jucat la Farul în 144 de meciuri oficiale și a marcat de 19 ori. Acum are 55 de ani și este profesor de Sport la Mangalia.

Lovitura simbolică de start a meciului Farul Constanța – CFR Cluj 1-0 a fost dată de fostul jucător al „marinarilor“ Constantin Bîrboră, un mijlocaș care a impresionat în carieră prin rafinamentul său tehnic.

Problemele medicale l-au împiedicat să aibă o activitate mai îndelungată pe gazon, ca jucător, însă, chiar și așa, tot a îmbrăcat tricoul Farului în 144 de meciuri oficiale și a marcat 19 goluri. Acum în vârstă de 55 de ani, Constantin Bîrboră este profesor la Mangalia și a acceptat cu bucurie invitația clubului constănțean de a da startul contra campioanei.

„Pentru fotbaliștii de la Farul ar însemna enorm să ia titlul. Eu m-am bucurat și când a ieșit Viitorul campioană, tot echipa noastră era. Am fost prezent și la fuziunea Farul – Viitorul. Când e nevoie de noi și suntem chemați, vom fi prezenți. Căci Farul suntem toți. Pentru mine, Farul e totul. Mi-a dat tot ceea ce am acum, și fotbal, și viață. Nu pot decât să îi fiu recunoscător clubului. Farul a fost echipa la care am debutat în Divizia B, iar apoi în Divizia A, am avut și un grup foarte frumos, eram uniți. La momentul acela, nici nu cred că-mi doream altă echipă“, a declarat Constantin Bîrboră, la Farul TV.

„Ești foarte bun, talentat, dar prea mic și slab“

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Fostul fotbalist a jucat la Farul între 1987 și 1993, dar prima dată a fost în atenția clubului pe când avea 16 ani, când a participat la o selecție de amploare și când, deși a impresionat, nu a rămas atunci în curtea grupării constănțene.

„Eram din Mangalia, aveam vreo 16 ani și am fost la o selecție mare, cu foarte mulți copii, 200 – 300. Antrenori erau Bukkosi, Șovăilă, Mareș, Munteanu, foarte buni toți. Farul avea o școală nemaipomenită. M-am prezentat, am jucat foarte bine, în schimb eram foarte slab și foarte mic. Domnul Munteanu m-a remarcat. Mi-a zis în față: «Copile, ești foarte bun, talentat, dar prea mic și slab. Mai așteptăm». Și am plecat. Acesta a fost primul meu contact cu Farul”. […]

Citiți continuarea în ziuaconstanta.ro.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply