Harta Uniunii Europene pentru copii se poate descarca GRATUIT de aici!

0
688

farmec.ro
carturesti.ro%20
Harta conține caracteristici sau tradiții ale fiecărui stat membru în parte și poate fi descărcată gratuit prin accesarea link-ului de mai jos.
Afiș pentru copii care prezintă o hartă a Europei, împreună cu monedele și bancnotele euro. Fotografiile sunt utilizate pentru a ilustra caracteristicile naționale și tradițiile fiecărei țări. Țările din zona euro pot fi identificate prin moneda euro, aflată alături de numele lor.
Harta poate fi descărcată de aici: op.europa.eu
Uniunea Europeană a fost creată pentru a se pune capăt numărului mare de războaie sângeroase duse de țări vecine, care au culminat cu cel de-al Doilea Război Mondial. Începând cu anul 1950, țările europene încep să se unească, din punct de vedere economic și politic, în cadrul Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului, pentru a asigura o pace durabilă. Cele șase țări fondatoare sunt Belgia, Franța, Germania, Italia, Luxemburg și Țările de Jos. Anii 1950 sunt marcați de Războiul Rece dintre Est și Vest. În Ungaria, manifestările de protest din 1956 îndreptate împotriva regimului comunist sunt reprimate de tancurile sovietice. În 1957, Tratatul de la Roma pune bazele Comunității Economice Europene (CEE), cunoscută și sub denumirea de „piața comună”.
Uniunea Europeană este o uniune economică și politică unică în lume, care reunește 27 de țări europene și acoperă aproape tot continentul.
Organizația care va deveni UE a fost creată în perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial. În prima etapă, s-a pus accent pe consolidarea cooperării economice: țările implicate în schimburi comerciale devin interdependente din punct de vedere economic și astfel se evită riscul izbucnirii unui nou conflict.
Astfel, în 1958, a luat naștere Comunitatea Economică Europeană (CEE) care, inițial, a contribuit la intensificarea cooperării economice între șase țări: Belgia, Germania, Franța, Italia, Luxemburg și Țările de Jos.
De atunci, s-au alăturat alte 22 de țări, ceea ce a dus la crearea unei imense piețe unice (denumită și piața internă), care continuă să se dezvolte pentru a-și valorifica întregul potențial.
La data de 31 ianuarie 2020, Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană.
Ceea ce a început ca o uniune pur economică a evoluat treptat, devenind o organizație care acționează în numeroase domenii de politică, de la schimbări climatice, protecția mediului și sănătate, la relații externe, securitate, justiție și migrație. Această schimbare s-a reflectat în modificarea, în 1993, a numelui Comunității Economice Europene (CEE), care a devenit Uniunea Europeană (UE). (sursa: caleaeuropeana.ro).


Mangalia News, 28.04.2023.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply