„Școala noastră pentru un viitor mai bun” | Școala Gimnazială Nr.1 din Mangalia beneficiază de Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

0
870

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS)
F-PNRAS-1-2022-0172 – „Școala noastră pentru un viitor mai bun”.

Școala Gimnazială Nr. 1 din Mangalia beneficiază de Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), denumit la nivelul școlii „Școala noastră pentru un viitor mai bun”, cu codul F-PNRAS-1-2022-0172, un proiect finanțat prin componenta C15-Educație a PNRR RUNDA I. Grupul țintă al proiectului este format din toți elevii din ciclul gimnazial (clasele V-VIII) aflați în risc de abandon școlar, bugetul total al proiectului fiind 175.922. euro, iar perioada de implementare având durata de 36 de luni, incluzând trei ani școlari.

În prima etapă a proiectului au fost înregistrați 124 de elevi în situație de risc, iar primele activități propuse sunt cele remediale, pedagogice, de sprijin, consiliere psihologică și achiziționarea materialelor necesare pentru desfașurarea în bune condiții a orelor de curs. În plus, școala urmează a fi dotată cu laborator de științe și echipamente IT pentru digitalizarea procesului educational. La finalul fiecărui an se vor organiza excursii/deplasări cu toți beneficiarii direcți ai proiectului, urmând ca la finalul proiectului să se organizeze o tabără pentru toți cei 124 de elevi. Elevii care vor reuși să atingă obiectivele și să nu mai fie considerați eligibili în program, vor fi recompensați cu bonuri valorice.

În urma implementării activităților din cadrul proiectului apreciem că impactul asupra elevilor din grupul țintă, dar și asupra societății va fi unul pozitiv. Astfel, ne așteptăm la o creștere a promovabilității, motivarea elevilor pentru a învăța, îmbunătățirea tuturor rezultatelor școlare și diminuarea cazurilor de bullying. În privința personalului didactic, așteptările noastre sunt legate de îmbunătățirea competențelor digitale, pedagogice și social-culturale, deoarece vor participa la cursuri de formare și dezvoltare profesională în cadrul proiectului.

În final, comunitatea va beneficia pe termen lung de o mai bună pregătire a elevilor din grupul țintă, printr-o inserție socială de success a unor indivizi școlarizați care se pot integra cu mai multă ușurință și eficiență în câmpul muncii.

Echipa managerială,
Director, prof. Florin Miron,
Director adjunct, prof. Ana Maria Stănică.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 24.04.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply