Masa de Paște – meniu de sărbătoare cu Adi Hădean

0
531

farmec.ro
carturesti.ro%20
Sărbătoarea Paştelui este una dintre cele mai frumoase şi încărcate sărbători. Atât în lumea satului tradiţional, cât şi în spaţiul urban această Sărbătoare este respectată cu sfinţenie.
Principalele tradiţii cu ocazia acestei Sărbători sunt:
  • Vopsitul ouălor roșii
  • Trecerea pe sub masă în Vinerea Mare
  • Lumânarea aprinsă
  • Tăierea mielului
  • Pasca gătită de Paște.
Obiceiurile diferă de la regiune la regiune, fiecare având un mod unic de a sărbători în funcţie de datinile moştenite din strămoşi.
Sărbătorile Pascale sunt un moment de bucurie sufletească şi spirituală, de întâlnire şi de revedere a oamenilor dragi.
Ca să întâmpinăm cum se cuvine Sărbătorile Pascale vă vin în ajutor cu ceva propuneri pentru masa de Paşti, astfel încât masa să fie îmbelşugată şi toţi cei dragi să fie mulţumiţi, dar mai ales să satisfacem toate poftele.
Nu vă rămâne decât să alegeţi ce veţi pregăti, de la aperitive până la desert. Sunt reţete foarte simple, intuitive şi uşor de preparat.
Sper să vă fie de folos şi să vă inspiraţi.
Meniu de Paște
Începem cu APERITIVELE, şi aici am ales aperitive reci şi aperitive calde.
La aperitive reci, am pregătit coşuleţe din foietaj umplute cu icre de stiucă sau de crap, pateu de peşte şi cremă de brânză proaspătă.
La aperitive calde, am pregătit stufat de miel şi drob de miel.
Cum am preparat icrele?
Continuarea, pe adihadean.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply