Medicamentul obținut din pește marin, care are și acțiune anti-tumorală. Substanța activă este brevetată de o cercetătoare din Constanța – [AUDIO]

0
709

farmec.ro
carturesti.ro%20

Este membră a Academiei Oamenilor de Știință din România și un pasionat cercetător în domeniul biologiei marine și biomedicinei. Deține brevetul unui medicament fabricat în întregime din organisme marine și își continuă activitatea și la cei 75 de ani, fiind coordonator de doctorate la Universitatea Ovidius.

Natalia Roșoiu a fost invitată la Radio Constanța, pentru a vorbi despre descoperirile făcute în domeniul farmaceutic și despre o competiție adresată tinerilor, care iubesc științele.

Redactor: Doamna Natalia Roșoiu vă mulțumesc pentru că ați acceptat invitația noastră la Radio România Constanța. Sunteți membră a Academiei Oamenilor de Știință din România, de 25 de ani, președinta secției științe biologice, dar sunteți totodată și un iubit profesor universitar. Cu alte cuvinte, sunteți cercetător și aveți și o bogată activitate didactică în domeniul biologie-biochimie. Ce v-ar plăcea ca lumea să știe în primul rând despre activitatea dumneavoastră?

Doamna Natalia Roșoiu: Bineînțeles că m-am format ca cercetător. Inițial am ajuns până la cercetător principal gradul unu, când am început activitatea după terminarea facultății la Institutul Român de Cercetări Marine. Am fost unul dintre ctitorii Facultății de Medicină, Universitatea Ovidius Constanța și aici m-a preocupat biochimia medicală, deci bio-medicina. Predam studenților de la medicină, însă nu am abandonat cercetările referitoare la organisme marine, din care am creat și medicamente, la Institutul Român de Cercetări Marine. Mi-au continuat activitatea doctoranzii pe care i-am avut. Sunt și editor la o revistă Anale – Științe Biologice a Academiei. Ca om de știință din România mă preocupă foarte multe domenii antropologie, diversitate și conservarea naturii, ecologie, genetică și bio-evoluție, dar în principal, la Universitate Ovidius Constanța am fost director de proiect de cercetare cu titlul „Concepere și dezvoltare de produse medicamentoase pe bază de substanțe biologic active din organisme marine”.

Redactor: Doamna Roșoiu, vă propun acum să ne oprim asupra activității de cercetare și aș vrea să vorbim despre folosirea organismelor marine în industria farmaceutică. Ce medicament ați prezentat și la ce este el utilizat astăzi?

Doamna Natalia Roșoiu: Medicamentul injectabil Alflutop, obținut din pește marin mărunt, utilizat în toate bolile care au la bază: inflamația, reumatismul degenerativ, proliferarea celulară, paradontopatiile. Dar trebuie menționate efectele secundare și adverse deloc de neglijat, ceea ce impune o strictă supraveghere a bolnavului. De exemplu ești răcit, ești bolnav și trebuie să te vindeci. Tocmai că este foarte bun și pentru îmbunătățirea stării de sănătate. Am experimentat pe mine personal și pe familia mea, că am avut niște probleme, efectul anti-tumoral, chiar tumori maligne. Mai avem de făcut niște cercetări să convingem Agenția Națională a Medicamentului, ca să scriem în prospect și acțiunea citostatică și curativă a Alflutopului, dar mai durează. E o luptă acerbă pe piața farmaceutică, mai ales companiile astea internaționale….

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Am creat un brevet nou Alflutop forte, tocmai în ideea de a fi scris în prospect și acțiune anti-tumorală. Am reușit să obțin acest Alflutop soluție injectabilă pentru reumatisme degenerative și împotriva proliferării celulare. Are și acțiune anti-tumorală. Este destinat în special exportului, dar se găsește în toate farmaciile la liber. Prețul este stabilit de Ministerul Sănătății. O cură e de 20 de fiole. Cutiile conțin 10 fiole, o dată la două zile, injectabil, profund, intramuscular. Este un medicament sistemic, care acționează acolo unde organismul are nevoie. (Citiți articolul integral pe radioconstanta.ro).

Interviul audio, aici: „Doamna Natalia Roșoiu: Medicamentul injectabil Alflutop”.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply