Școala Altfel, la Colegiul Economic Mangalia, o mulțime de activități frumoase, instructive! [galerie FOTO]

0
1414

Luni, 6 martie 2023, Școala Altfel a demarat la Colegiul Economic Mangalia o serie de activități. Printre acestea se numără Atelierul de creaţie – Impactul etichetei creative și curățenia de primăvară realizată în grădina școlii, o acțiune premergătoare amenajării acestei zone ca spațiu de socializare în cadrul proiectului Window to the World. O parte dintre elevi și profesori a ales să meargă într-o excursie tematică, iar cei interesați de o carieră militară au făcut o vizită Divizionului 164 Forțe navale pentru operații speciale. De asemenea, elevii care urmează specializarea Tehnician în activități economice și-au prezentat companiile create în cadrul Firmei de exercițiu.

Marţi, 7 martie, Colegiul Economic Mangalia și-a deschis porțile viitorilor liceeni, actualmente elevi în clasa a VIII-a. Pe parcursul săptămânii, elevii au avut posibilitatea de a participa la un curs de orientare și consiliere vocațională, dar și la o lecție de educație financiară la Sucursala Regională Constanța a Băncii Naționale a României.

Întrucât martie este o lună dedicată schimburilor culturale în cadrul proiectului internațional pe care Colegiul Economic Mangalia îl implementează în prezent alături de Gimnazija Bora Stankovic Vranje din Serbia și E.E.E.EK NAOUSAS din Grecia, au fost organizate o serie de activități menite să facă cunoscută partenerilor noștri o parte din moștenirea culturală a României. Astfel, pentru îndeplinirea acestui obiectiv al activității nr. 3 din proiect, “sharing cultural and linguistic heritage and knowledge”, elevii au participat la o serie de ateliere de lucru. Aceștia au preparat mucenici moldovenești în laboratorul de tehnică culinară și au realizat o prezentare în limba engleză a instrucțiunilor și a modului de preparare a acestei rețete tradiționale. De asemenea, elevii au confecționat o serie de mărțișoare, documentându-se totodată despre tradițiile și obiceiurile de Mărțișor, un simbol al primăverii și al renașterii naturii. Un atelier de lucru a fost dedicat realizării unei prezentări a școlii și a participanților înscriși în proiectul Window to the World, iar un altul, cântecului popular și dansurilor tradiționale românești. Utilizând fotografii și filmări din timpul activităților, elevii au realizat colaje de fotografii,au montat materiale video și au tradus în limba engleză informațiile relevante pentru partenerii lor străini.

Importanța sportului și a mișcării în dezvoltarea armonioasă a adolescentului a fost abordată prin invitarea unor antrenori din cadrul Masters Gym Fitness, dar și a doamnei Lidia Jianu, instructor Yoga, care le-a propus elevilor, dar și domnilor profesori, o temă interesantă: Experiența practicii yoga în atingerea potențialului maxim.

Ca în fiecare an, Școala Altfel a constituit o oportunitate de a face lucruri diferite alături de colegi și profesori, un prilej pentru a experimenta ceva nou și a descoperi lucruri neștiute despre noi.


Mangala News, 13.03.2023.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply