Concursul de poezie „Frunză verde de albastru”, ediţia I – Regulament

0
932
Muzeul Memorial „Nichita Stănescu” Ploieşti, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, organizează, în perioada 6 martie – 30 aprilie 2023, Concursul de poezie „Frunză verde de albastru”, ediţia I.

REGULAMENTUL CONCURSULUI DE POEZIE „FRUNZĂ VERDE DE ALBASTRU”, EDIŢIA I:

• Poeziile participanţilor vor fi trimise online pe adresa de e-mail a Muzeului „Nichita Stănescu” – [email protected]
– Participanții pot înscrie în competiție trei poezii, iar una, obligatoriu, trebuie să conţină elemente de prozodie (rimă, ritm, măsură etc.).
– Poeziile trimise nu trebuie să fi fost publicate/postate până la anunţarea clasamentului.
– Vârsta participanţilor: elevi – școală gimnazială și liceu.
– Poeziile vor fi redactate în limba română, editate în WORD sau PDF, cu diacritice.
– Poeziile vor fi însoţite de datele de identificare (nume, prenume, clasă, școală/liceu), precum și numele, prenumele și numărul de telefon al unui părinte sau tutore legal în cazul minorilor.
– Participanții își asumă răspunderea pentru poeziile înscrise în cadrul concursului, în concordanță cu legile privind drepturile de autor și de proprietate intelectuală.
– Părintele sau tutorele legal al participantului minor își dă consimțământul, prin trimiterea e-mailului de înscriere, ca numele și vârsta Participantului, precum și poeziile cu care a participat la Concurs să fie făcute publice pe canalele de social-media ale Organizatorului, în condițiile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.
– Prelucrarea datelor cu caracter personal se face în conformitate cu Dispozițiile Legii GDPR nr. 190/2018 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.
– Oricine va înscrie un text care nu-i aparţine (sau conţine părţi copiate) va fi descalificat fără a fi anunţat.
– Organizatorii vor descalifica orice concurent a cărui creaţie are erori gramaticale sau cuvinte/expresii vulgare.
– Oricine va trimite un text/texte cu care a participat la alte concursuri literare va fi descalificat fără a fi anunţat.
• Perioada de trimitere a poeziilor este 06.03.2023 – 30.04.2023.
• Jurizarea poeziilor va avea loc în perioada 02.05 – 12.05.2022.
• Premierea şi recitarea poeziilor vor avea loc pe 18.05.2023, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor.
• Juriul este format din 3 persoane.
• Vor fi acordate trei premii, constând în cărţi şi suveniruri şi o vizită gratuită la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și la secțiile sale muzeale.
• Premiul I primeşte trofeul concursului şi are asigurat debutul editorial prin publicarea poeziei câştigătoare în Revista de cultură „Atitudini”, publicaţie editată de Primăria Municipiului Ploieşti, Consiliul Local Ploieşti şi Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti.


Mangalia News, 10.03.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply