Exponatul lunii martie, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

0
367

farmec.ro
carturesti.ro%20
Data de 9 martie marchează atât sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, cât și Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989, adoptată de Parlamentul României prin Legea nr. 247/2011. Cu ocazia acestei zile cu o deosebită semnificație, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța vă invită, miercuri, 9 martie, ora 11:30, la sediul central din Piața Ovidiu, nr. 12 (Sala Comunism, etaj II), la un eveniment menit a comemora victimele regimului comunist din România.
În cadrul acestei manifestări, MINA Constanța prezintă mărturii lăsate posterității de către deținuții politici care au participat la lucrările de reamenajare a Cazinoului din Constanța la începutul anilor ’50, mărturii descoperite cu ocazia implementării proiectului de reabilitare a clădirii Cazinoului, demarat la începutul anului 2020. Cele două artefacte-mărturii, reprezentând bilete olografe scrise pe hârtie de sac de către deținuții politici și ascunse în pereții Cazinoului, sunt prezentate astăzi publicului larg, sub titlul Exponatul lunii martie.
La eveniment va participa din partea Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, filiala Constanța, doamna Marioara Ionescu, în calitate de președinte interimar.

Mangalia News, 09.03.2023.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply