Cea de-a 27-a ediție a Festivalul Filmului Francez celebrează 30 de ani de francofonie în România, la Centrul Multifuncțional Educativ de Tineret „Jean Constantin” – VIDEO

0
464

Cea de-a 27-a ediție a Festivalului Filmului Francez în România se va desfășura în perioada 23 martie – 26 martie la Constanța și în alte 12 orașe din țară: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș.

Prin alegerea temei acestei ediții, Cinéma, mon amour / Cinema-ul, dragostea mea, festivalul își afirmă o dată în plus sprijinul pentru cinematografele din România, care se află de mulți ani într-o situație dificilă.

Sărutul de pe afiș este o trimitere la Jean Eustache, unul dintre cei mai mari cineaști francezi.

Pentru a marca cei 30 de ani de când România este membru al OIF, organizația care promovează limba franceză, multilingvismul și diversitatea culturală, festivalul include în premieră la Constanța, următoarele filme:

CINEMA JEAN CONSTANTIN, bd. Ferdinand, nr. 56:

Joi, 23 martie Joi, 23 martie Vineri, 24 martie Duminică, 26 martie
Ora 17:30

PANORAMA

LES ENFANTS DES AUTRES

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Rebecca Zlotowski

(1h43).

Ora 19:30

PANORAMA

L’INNOCENT

Louis Garrel

(1h40).

Ora 18:00

COMPETIȚIA LUNGMETRAJ

PETITE NATURE

Samuel Theis

(1h33).

Ora 17:30

PANORAMA

SAINT OMER

Alice Diop

(2h02).

Festivalul Filmului Francez este co-organizat de Centrul Cultural Județean constanța Teodor T. Burada prin Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și organizat de Institutul Francez din România la București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.


Mangalia News, 03.03.2023



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply