Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cafea și țigarete, în cantități considerabile, estimate la o valoare de peste 1.400.000 lei, descoperite în P.T.F. Giurgiu

0
483

farmec.ro
carturesti.ro%20
Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au desfășurat, în perioada 23.02-27.02.2023, o acțiune în sistem integrat împreună cu inspectorii vamali din cadrul Direcției Generale de Coordonare și Control Vamal – Autoritatea Vamală Română, în urma căreia au descoperit în mai multe mijloace de transport, o cantitate considerabilă de țigarete, cafea și bunuri care prezentau suspiciuni de contrafacere sau erau nedeclarate la intrarea în spațiul comunitar, estimate la o valoare de peste 1.400.000 lei.

În mod concret, în perioada menționată, la diferite intervale de timp, în baza planului comun de acțiune, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Direcției Generale de Coordonare și Control Vamal din cadrul Autorității Vamale Române, au acționat în sistem integrat pe linia prevenirii și combaterii faptelor de fraudă vamală și evaziune fiscală.

Cu această ocazie au fost descoperite, în mai multe mijloace de transport, peste 13.000 de bunuri constând în parfumuri, articole vestimentare, marochinărie și produse de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute300 kg cafea și aproximativ 30.000 țigarete de diferite mărci, care aveau aplicat timbru fiscal bulgăresc sau fără timbru fiscal.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni români, turci, bulgari și ucraineni, cu vârste cuprinse între 19 și 68 de ani. Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Bunurile estimate la o valoare de 1.419.574 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de „punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate și ”deținerea de către orice persoană sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, cu excepția celor deținute în afara antrepozitului fiscal, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame….”, faptă prevăzută și pedepsită de art.452 alin.1 lit.h din Legea nr.227/2015, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 01.03.2023.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply