La Mangalia, continuă lucrările de modernizare a străzilor și trotuarelor

0
679

farmec.ro
carturesti.ro%20

Primăria Municipiului Mangalia continuă lucrările de modernizare a tramei stradale din centrul orașului, dar și pe alte străzi secundare, intens circulate de locuitori. Astfel, în această perioadă, sunt în plină execuție lucrările de amenajare a străzii Mihail Sadoveanu, care face legătura cu o altă arteră importantă pentru circulația rutieră și pietonală, respectiv strada Ștefan cel Mare.

„La cererea locuitorilor, reabilităm și strada Mihail Sadoveanu, foarte circulată de locuitori și de turiști, pe timpul verii, întrucât se află în vecinătatea altor străzi din centrul orașului. Concomitent, lucrăm și la proiectul finanțat din fonduri UE, privind modernizarea arterelor rutiere Ștefan cel Mare, Bd. 1 Decembrie 1918 și Rozelor. Această lucrare leagă cele 17 străzi din zona centrală a orașului, modernizate recent, cu proiectul care se află în plină execuție. Dorim să finalizăm cât mai repede lucrările în centrul municipiului, astfel ca, ulterior, să intervenim asupra străzilor și trotuarelor din cartierul de case. Pe această cale, ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe durata lucrărilor, dar informez locuitorii Mangaliei că proiectele pe bani europeni reprezintă principala oportunitate de dezvoltare și modernizare a orașului nostru”, a declarat primarul Radu Cristian.

El a mai adăugat că, în prezent, în cartierul de case sunt executate lucrările de modernizare a infrastructurii de apă potabilă, menajeră și pluvială, în cadrul unui alt proiect european. Tot în acest cartier, s-au reabilitat mai multe străzi importante, pe traseul autobuzelor electrice, achiziționate de Primăria Mangalia, din fonduri UE. Conform proiectelor de sistematizare, în diferite cartiere, au fost finalizate mai multe parcări de reședință, au fost înființate trotuare și amenajate spații verzi sau locuri de joacă.

„Lucrările de sistematizare continuă să se extindă pentru amenajarea parcărilor de reședință și a trotuarelor, acolo unde nu au existat. În acest sens, zilele acestea, se intervine pentru înființarea unui trotuar, pe strada Portului, dar și pentru amenajarea parcărilor în zona Albatros – T.S. Săveanu, astfel încât fiecare cartier al orașului să aibă străzi și trotuare reabilitate, să dețină parcări, locuri de joacă și amenajări peisagistice”, a mai subliniat edilul Mangaliei.


Mangalia News, 27.02.2023.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply