”Constanța Citește” – 10.000 de cărți digitale puse gratuit la dispoziția elevilor și profesorilor din Constanța!

0
608
13.000 de elevi, 600 de cadre didactice și 26 biblioteci din învățământul primar din Constanța au acces gratuit la o bibliotecă on-line, iar peste 1 700 de cadre didactice din învățământul gimnazial și liceal vor primi, gratuit, pachete de cărți necesare in procesul de perfecționare profesională și personală.

„Oameni obișnuiți au televizoare mari, oamenii extraordinari au biblioteci mari”, ne spune cunoscutul scriitor si conferențiar canadian Robin Sharma. Acum putem spune că avem și noi biblioteci mari.

”Constanța Citește” este un proiect implementat de Primăria Constanța, la care elevii și profesorii au acces gratuit la peste 10000 de volume digitale. Aceste cărți în format digital, audiobookuri, ebook-uri și videobook-uri, sunt disponibile pe o platformă educațională online. Ele acoperă toate domeniile de interes pentru elevi și profesori: lecturi și auxiliare școlare, manuale școlare avizate de Ministerul Educației, ficțiune pentru copii, cărți ilustrate de povești, poezii, proverbe și ghicitori, literatură clasică și contemporană, autori români și străini, cele mai noi bestselleruri internaționale, cărți premiate Nobel, Man Booker, Goncourt, thrillere, cărți de dezvoltare personală, atlase, enciclopedii National Geographic, videobook-uri Disney și multe altele. Platforma pune de asemenea la dispoziție 14 cursuri de perfecționare online pentru cadre didactice și jurnale de lectură pentru elevi. La rândul lor, cărțile tipărite oferite gratuit cadrelor didactice acoperă o mare arie de interes tematic: de la lucrări de cultură generală, dezvoltare profesională, carte pedagogică, până la enciclopedii, atlase, dicționare sau beletristică clasică și contemporană”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply