Suntem și devenim ceea ce gândim! | Conferința susținută de prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan într-o sală arhiplină, la Constanța [VIDEO]

0
744

Profesorul Constantin Dulcan, impresionat de audiența fără precedent de la Constanța: “Înseamnă că acest neam are încă multe șanse!”

Cu certitudine, imensa mulțime de constănțeni adunată în fața Centrului „Jean Constantin” miercuri, 15 februarie, dornică să participe la conferința „Suntem și devenim ceea ce gândim”, susținută de profesorul Constantin Dulcan, nu face decât să demonstreze autorităților locale că trebuie regândită oferta culturală, iar asemenea evenimente trebuie reluate.

Și anunțate, când vor fi reluate! Pentru ca publicul să știe că mai are o șansă. Am asistat miercuri seară la scene neînchipuite, la o coadă imensă de constănțeni, care se întindea până la semaforul de la Teatrul de Stat, pe patru, chiar cinci rânduri. La dezamăgirea că nu au putut accede la eveniment, deși veniseră încă de la ora 15, când de fapt organizatorul anunțase ora 17.30 de intrare în sală.

De altfel, chiar invitatul, profesorul Constantin Dulcan, a mărturisit, în deschiderea conferinței, că a avut ceva audiență în existența sa, „dar cred că dvs. i-ați întrecut pe toți. Drept pentru care vă mulțumesc și vă iubesc! Iar dacă dvs. ați venit să mă ascultați pe mine, care nu sunt un om important, cu funcții înalte nici în stat, nici în alte treburi, ca să nu le mai definesc, știți care, asta înseamnă că acest neam, acest popor are încă multe șanse. Pentru că ceea ce fac eu nu este politică, este doar o experiență acumulată în timp, modestă, spun eu, în care noi oamenii înțelegem cum ar trebui să ne comportăm să ne fie bine pentru sănătatea noastră, pentru fericirea noastră”, a mai spus invitatul.

După care au urmat o seamă de teorii benefice pentru spiritul celor care au ales să-l asculte pe profesorul Constantin Dulcan, presărate cu experiențe personale. Ne-a atras atenția perspectiva profesorului asupra primei lecții care ar trebui predată la școală.

„Nu ar trebui să fie «Cum te cheamă, Ionele?», ci, într-o altă ordine de gândire, ar trebui atenționați să se comporte ca și frați. Să se respecte reciproc, nu să se bată, pentru că au devenit foarte agresivi, mai ales cei care sunt mai slabi. Când fiul meu a plecat la școală, i-am spus «Zi mulțumesc lui Dumnezeu că ai două mâini, două picioare și doi ochi. Dacă vei vedea un copil care are o dificultate de ordin fizic, apără-l de răutatea celorlalți! Nicicum tu să-i adaugi la durerea lui, pentru că el are destulă durere pentru ceea ce este!». Și aș mai face ceva. În pauze aș pune un învățător, un profesor să nu-i lase să se bată. Eu sunt de acord cu educația, dar nu și cu bătaia. Dar nici cu toleranța tuturor greșelilor. Un copil căruia îi tolerezi agresivitatea față de altul, în numele nu știu – și știu că sunt țări de genul acesta – pentru mine este total de deconsiderat”, a afirmat vorbitorul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Provocat să răspundă unor întrebări din public, la un moment dat, a transmis următorul mesaj: „Am speranța că noi vom depăși momentul acesta dramatic, pe care nu-l realizăm. Mi-aduc aminte că înaintea celui de-al Doilea Război Mondial, lumea se distra la fel, părea că totul este minunat și după aceea au început bombardamentele și tot dezastrul care a fost. Așa suntem aici. Părem că nu știm, nu auzim nici un cuvânt de pace, toată lumea parcă a luat-o razna. Eu am spus mereu că avem de ales. Dacă vrem să mai trăim, trebuie să ne oprim din răul pe care-l facem”. […]

Vă invităm să citiți articolul integral în cugetliber.ro.


DottoTV.ro: Sala plină, la conferința susținută de profesorul Dulcan

Profesorul dr. Dumitru Constantin Dulcan a susținut aseară (17.02.2023, n. red) conferința „Suntem și devenim ceea ce gândim” la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” cu sala plină. Publicul s-a adunat în număr mare pentru a-l asculta pe reputatul profesor în conferința susținută cu scopul conștientizării puterii gândului.

Printre spectatori s-a aflat și Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. La încheierea discursului, profesorul a răspuns la o serie de întrebări adresate din public, iar Înalt Prea Sfințitul Teodosie a avut și el câteva cuvinte de admirație pentru medicul neurolog, dar și o remarcă: acesta a subliniat faptul că trebuie să existe o corelație între știință și credință.

Profesorul dr. Dumitru Constantin Dulcan susține că modul în care gândim ne poate ajuta să ne prelungim viaţa și să ne vindecăm. Acesta are dublă specializare în neurologie și psihologie și două doctorate în medicină și științe medicale. Este autor a 11 volume de specialitate în domeniul neurologiei, a peste 275 de comunicate și lucrări științifice și a patru brevete de invenție în domeniul acupuncturii.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

 



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply