Cristian China Birta – Ce am pățit la prima mea lecție de Yoga

0
585
M-am apucat de Yoga.
Băi băiatule… Ai văzut filmul ăla cu Dwayne Johnson, care era fotbalist (american) profesionist și care, după o scurtă repetiție de balet (că se dusese cu fiica lui), era rupt în paișpe și cu sudorile curgând danubian pe el?
Așa am pățit și eu cu prima lecție de yoga. Doar că eu nu sunt sportiv profesionist. Și nici Dwayne Johnson. În rest, situațiile sunt perfect identice.
Primul exercițiu făcut a durat 14 minute. Dar eu cred că era stricată aplicația. Că n-are cum. Mie mi s-au părut 14 ore. Plus vreo paișpe minute.
Dacă doar te uți la filmulețul ăla cu o coleguță care stă pe o saltea și tot ridică un picioruș, saltă o mânuță, se întinde ușor și se înalță și mai ușor, zici că nu-i mare scofală să te iei după ea.
Că aia e ideea cu aplicația pe care am cumpărat-o: te uiți la ce face coleguța și faci și tu. Ceea ce am făcut. Și eu.
Adică am săltat mânuța proprie și personală. De am zis că îmi cade-n cap, chiar nu am știut că am o mână atât de grea dacă trebe să o țin nuș cum înălțată spre stele. Și am ridicat și piciorușul. Mă rog, mai mult am vrut. Că la cum îmi arăta coleguța din film io am crezut că-i trucaj. Sau că aveam ceva magnet la picior, de îl trăgea în jos miezul magnetic al pământului sau ceva. Că l-am ridicat cât să strecoare între el și podea o furnică. Una mică. Cea mai mică. Dar tot se pune, l-am ridicat!
De întins ușor pe saltea, aia mi-a ieșit. Mai pe stil prăbușit, corect, dar se pune! Și cu ridicatul de pe saltea m-am descurcat. Bine, cam la 7 minute jumate după ce s-a terminat filmulețul. Dar m-am ridicat!
Dacă așa e la începători, cum o fi, frate, la avansați?!
Care o mai zice că Yoga e să stai nemișcat și să meditezi la unicorni violacei…
Aia zic. (Cristian China-Birta).

MN: Citiți AICI celelalte articole publicate de Mangalia News, despre Cristian China Birta și urmăriți site-ul ”Marelui Maestru de Isprăvi”, AICI.

Mangalia News, 07.02.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply