De ce suferă bărbații la răceală mai mult decât femeile

0
309

farmec.ro
carturesti.ro%20

Ei sunt „sexul tare”, stâlpul familiei, cei mai puternici. Toate… până îi prinde răceala. Atunci se comportă ca niște copii, se plâng că le e rău și suferă vizibil, spre mirarea partenerelor de viață. Ei bine, doamnelor, ar fi cazul să-i credeți pe cuvânt și să nu le minimizați suferința. Cercetătorii au ajuns la concluzia, prin studii, că bărbații sunt, fiziologic, mai slabi în fața bolii decât femeile.

„Sunt deja multe diferențe psihologice între bărbați și femei. Nu e de mirare că suntem diferiți și în ceea ce privește răspunsul imun la virusurile de răceală și gripă. Studii recente au arătat că bărbații au un sistem imunitar mai slab în fața infecțiilor respiratorii virale. Se infectează mai ușor, simptomele sunt mai violente (febră mai mare, prezintă semne de inflamație), boala durează mai mult și au risc mai mare de spitalizare decât femeile”, a declarat dr. Kyle Sue, profesor de medicina familiei la o universitate din Canada. Alte studii au arătat că, în fața aceleiași viroze respiratorii, riscul de a dezvolta complicații este mai mare la bărbați.

Se pare că estrogenul și testosteronul dictează acest mod diferit în care sistemul nostru imunitar reacționează la virus. Și nu doar în fața răcelii suntem diferiți. Spre exemplu, dacă bărbații sunt mai expuși riscului de cancer, femeile sunt mai predispuse la boli autoimune.

Întorcându-ne la răceală, o altă cercetare realizată de un celebru neurolog din Marea Britanie arată că bărbații suferă, într-adevăr, mai mult decât femeile deoarece au mai mulți receptori de temperatură, ceea ce îi face să resimtă mai mult simptomele bolii. În copilărie, zona din creier conectată la receptorii de temperatură are aceleași dimensiuni la fetițe și la băieți, astfel că nu există diferențe în ceea ce privește simptomele de răceală, când suntem copii. Abia când ajungem la pubertate încep să se vadă diferențele, fapt cauzat tot de hormonii sexuali.

Totuși, profesorul Kyle Sue a recunoscut pentru The Guardian că studiile nu au luat în considerare și alte diferențe dintre femei și bărbați, care țin de prevenție. Cel mai probabil, domnii nu au atât de multă grijă de ei, fumează mai mult, tind să se spele pe mâini mai rar și să meargă la doctor doar în cazuri grave, când chiar nu se mai poate altfel.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Oricum ar fi, un lucru e cert: răceala este cu adevărat chinuitoare pentru bărbați. Așa că, doamnelor, dacă soțul sau iubitul vostru a răcit, dați dovadă de mai multă înțelegere, sprijiniți-l moral, oferiți-i ceaiuri, capsule, siropuri Bioseptplicuri solubile naturale Hapciu și remedii antivirale pentru a-l ajuta să se recupereze mai repede, în siguranță.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply