Ziua Internațională a Cititului Împreună, sărbătorită de elevii Școlii Gimnaziale nr.1, Mangalia, la Biblioteca Municipală

0
727

farmec.ro
carturesti.ro%20

FIECARE CARTE DESCHIDE O LUME NOUĂ!

În fiecare an, cu această ocazie, oamenii din toată lumea citesc împreună cu voce tare, își împărtășesc poveștile cu scopul de a susține alfabetizarea ca un drept fundamental al omului. Este o ocazie importantă de promovare a frumuseții și beneficiilor lecturii.

Ziua Internațională a Cititului Împreună / World Read Aloud Day (WRAD) a fost inițiată de LitWorld, o organizație nonprofit fondată în anul 2007.

Citirea cu voce tare este foarte importantă în dezvoltarea copiilor. Copiii cărora li se citește zilnic vor avea un avans de un an în comparație cu acei copii cărora nu li se citește. Cititul dezvoltă creativitatea, gândirea critică, empatia, dezvoltă vocabularul, îmbunătățește comunicarea verbală și scrisă.

Cu această ocazie, elevii școlii noastre au sărbătorit Ziua Internațională a Cititului Împreună la Biblioteca Municipală Mangalia, coordonați de către cadrele didactice: Stănică Ana Maria, Drăgoi Diana, Ragabeja Fănica și Lețcaie Mihaela. Ne-au încântat domnii Ninu Corneliu Emil și Peghi Marcu, profesori pensionari, prieteni ai cărților, care ne-au prezentat „curiozități’’ din lumea lui I. L. Caragiale, sărbătorit tot în această zi. Timp de câteva ore, elevii și cadrele didactice au citit împreună pasaje din cărți și au discutat într-o atmosferă prietenoasă.

Prichindeii au descoperit eroii din basme și animale cu puteri fantastice. Alte activități incitante au fost: realizarea de postere, prezentarea cărților favorite, descrierea personajului îndrăgit, realizarea de afișe și reclame pentru cărți. Copiii au fost încurajați să citească cu voce tare, atât în sălile de clasă, cât și în biblioteca școlii, după care au pus diverse întrebări legate de lectură, au recitat poezii și au răsfoit cărțile colegilor. Pentru participarea la activități, elevii au fost răsplătiți cu diplome și semne de carte. Micii cititori au fost entuziasmați.

Desigur, lectura nu are nevoie de o zi specială. Ar trebui să devină un obicei, o curiozitate, o plăcere.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cei mici au fost coordonați de către prof. Cazacu Maria, Neacșu Mariana, Dincă Coca Irimia Monica și Gaidargiu Ana.


Mangalia News, 05.02.2023.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply