Prefectul județului, împreună cu președintele Consiliului Județean Constanța susțin înființarea unui campus integrat pentru învățământul dual preuniversitar și universitar

0
659

farmec.ro
carturesti.ro%20

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu împreună cu Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța au participat la o primă întâlnire a Consorțiului Regional Tehno-Dobrogea, găzduit de Universitatea Ovidius. Tema dezbaterii a fost înființarea unui campus integrat pentru învățământul dual preuniversitar și universitar.

„Susțin și felicit inițiativa Universității Ovidius Constanța de a înființa un campus integrat pentru învățământul dual preuniversitar și universitar. Învățământul dual s-a dovedit a fi soluția optimă atât pentru tinerii care doresc să muncească fără să renunțe la studii, cât și pentru antreprenorii care pot să își formeze personalul de care au nevoie. Pentru ca tinerii să rămână în comunităţile din care provin și să contribuie la dezvoltarea acestora, este nevoie de o regândire a educației și de înființarea unor programe de studiu adaptate cerințelor actuale. O piaţă a muncii stabilă și o resursă umană calificată și specializată sunt premise absolut necesare pentru o dezvoltare economică sustenabilă”, a declarat Mihai Lupu.

La rândul său, prefectul Silviu Iulian Coșa a declarat: „În ultimii doi ani, am avut întâlniri cu agenții economici, cu profesori, cu directori de școli, pentru a vedea concret ce trebuie făcut în dezvoltarea învățământului dual. Formarea unui consorțiu pentru crearea campusului dedicat învățământului dual este următorul pas menit să aducă tracțiune conceptului, așa că îi așteptăm lângă noi pe angajatori, să realizeze că au nevoie de mână de lucru locală calificată”.


Mangalia News, 27.01.2023.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply