Sanatoriul Balnear Mangalia, Sănătate și Longevitate! | Serial, episodul 5: A doua opinie medicală

0
955

Sanatoriul Balnear Mangalia, Sănătate și Longevitate! – un serial realizat de redacția Mangalia News, în colaborare cu Biroul de Management al Calității Serviciilor Medicale din cadrul instituției balneare.

Episodul 5: A doua opinie medicală.

In cazul particular in care un pacient doreste o a doua opinie in legatura cu diagnosticul si tratamentul prescris de medicul curant, pacientul are dreptul, conform legii drepturilor pacientilor, de a solicita o a doua opinie, de la un alt medic angajat al unitatii sau de la un  medic dintr-o alta unitate sanitara, de aceeasi specialitate, cu care Sanatoriul Balnear si de Recuperare Mangalia are contract de colaborare. Mai mult, pacientii au dreptul de a solicita o a doua opinie medicala si in ceea ce priveste rezultatele analizelor medicale efectuate in cadrul sanatoriului.

Pacientul internat in unitate se va adresa cu aceasta solicitare medicului curant unde va primi spre completare o cerere tip. Aceasta cerere completata va fi inregistrata la secretariatul unitatii. Directorul medical va desemna un medic angajat al unitatii de pe oricare sectie, care va consulta pacientul si va nota concluziile (diagnosticul si tratamentul pe care le considera propice pentru pacient) pe formularul tip. In cazul in care pacientul solicita o a doua opinie medicala de la un medic din afara unitatii, se va anunta unitatea cu care sanatoriul colaboreaza pentru a doua opinie medicala. In cazul solicitarii unei a doua opinii medicale privind rezultatele analizelor medicale, directorul medical va stabili modalitatea de rezolvare, in functie de situatia concreta.

Dupa noul consult, daca cele doua opinii coincid, pacientul va urma tratamentul prescris initial. Daca cele doua opinii nu coincid, directorul medical va tranșa decizia medicală.

Solicitarea pentru a doua opinie va fi mentionata in FOCG a pacientului, la rubrica de evolutie zilnica. Formularul completat de medicul desemnat de directorul medical pentru a acorda a doua opinie va fi atasat la FOCG.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
Mai multe informații despre Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia puteți găsi AICI.

Sanatoriul Balnear Mangalia, Sănătate și Longevitate!

MN: Celelalte episoade în care prezentăm Sanatoriul Balnear Mangalia sunt AICI.

Mangalia News, 26.01.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply