Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită prin ceremonial militar și religios, la Mangalia

0
797
Primăria Municipiului Mangalia, în parteneriat cu Garnizoana Mangalia organizează, marți, 24 ianuarie, festivități militare și religioase, prilejuite de împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Evenimentul va avea loc în Piaţa Republicii din localitate, începând cu ora 10:00, când locuitorii orașului sunt așteptați să ia parte la desfăşurarea ceremonialului militar și religios, precum și la depunerea de coroane de flori. Manifestările dedicate Unirii Moldovei cu Țara Românească vor debuta cu ceremonialul militar, în cadrul căruia va avea loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Mihai Dănilă, de către Garda de Onoare. Din cuprinsul festivităților militare, amintim intonarea Imnului Național, respectiv arborarea drapelului la catarg, oficierea serviciului religios, dar și susținerea alocuțiunilor din partea oficialităților prezente.

Evenimentul se va încheia cu parada militară a Detaşamentului de Onoare al Garnizoanei, dar și cu organizarea Horei Unirii, simbol al evenimentului istoric de la 1859. După ceremonialul militar, toți cei prezenți sunt așteptați să servească o porție din tradiționala fasole cu cârnați.


Mangalia News, 22.01.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply