Corul Madrigal – Concert Extraordinar „Despre cultură”, la Ateneul Român, sâmbătă, 21 ianuarie

0
510

Sărbătoarea Culturii Naționale continuă, sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 19:00, la Ateneul Român, cu Concertul Extraordinar „Despre Cultură”, prezentat de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijor Anna Ungureanu. Invitați: Victoria Cociaș, Claudiu Istodor și Adrian Titieni.

Primul eveniment cu public al Corului Madrigal din anul 2023 este dedicat celebrării culturii naționale și reprezintă un omagiu adus compozitorilor români, cu un program special ce conține piese de la cele arhaice, din „Codex Caioni” – seria culeasă de călugărul Ion Căianu și prelucrată de Constantin Rîpă – sau celebrul „Florilegiu Bizantin”, structurat de maestrul Marin Constantin, până la lucrări moderne semnate de Mihail Jora sau Corneliu Cezar.

Spectatorii sunt invitați la un periplu prin creația românească din secolelele XVII – XX, cu o colecție amplă de muzică veche, modernă și contemporană autohtonă, în care sunetul unic al Corului Madrigal se împletește cu emoția și expresivitatea unor lucrări emblematice.

Concertul Extraordinar „Despre cultură” face parte din programul aniversar „Madrigal 60”, care include o serie amplă de proiecte speciale, ce se vor desfășura pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelență în muzică și diplomație prin cultură pentru Corul Madrigal – un simbol al constanței artistice naționale, dar și al relevanței culturale și de imagine a României în lume.

Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro


Mangalia News, 19.01.2023.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply