Dr. Cezar: Cum poți să-ți prepari propriul UNT GHEE? (VIDEO)

0
927

Ce este untul Ghee sau untul clarificat? Este un tip special de unt, rezultat prin fierberea untului obișnuit. Untul clarificat conține o cantitate bună de grăsimi sănătoase, inclusiv vitaminele A, E și D și este bogat în acizi grași Omega-3, care sunt grăsimi bune și sunt esențiale pentru îmbunătățirea sănătății creierului și a inimii. De asemenea, oferă multă energie organismului.

Ingrediente: – unt. Cantitatea o stabiliti dumneavoastră!


Uleiul ghee este considerat un ulei sacru, cu proprietăţi excepţionale asupra sănătăţii, de rearmonizare, purificare, hrănire, reîntinerire. Se foloseşte atât intern cât şi extern.

Textele ayurvedice si, mai nou, cercetările ştiinţifice vorbesc la unison – uleiul ghee este extrem de benefic consumului uman, cu efecte multiple:
– acţionează benefic asupra sistemului nervos,
– stimulează digestia,
– îmbunătăţeşte memoria,
– creşte rezistenţa organismului,
– întăreşte sistemul imunitar,
– ajută la protejarea şi îmbunătăţirea vederii,
– tonic, reîntineritor, nutritiv,
– antianemic,
– detoxifiant,
– ajută la reducerea colesterolului,
– stimulează digestia,
– scade aciditatea gastrică,
– bun, în caz de tuse cronică, bronşită şi astm, împreună cu anumite amestecuri din plante, – adjuvant în afecţiuni biliare,
– ajutor preţios în cazurile de insomnie,
– o linguriţă de ghee în lapte cald, seara la culcare induce somnul în mod natural
– adjuvant în epilepsie,
– adjuvant în cazuri de tulburări de memorie,
– se foloseşte cu rezultate bune în afecţiuni ale pielii,
– ajută la o mai bună absorbţie a nutrienţilor liposolubili,
– consumul regulat duce la o bună lubrifiere a mucoaselor şi a pielii, creşte strălucirea părului, unghiilor şi pielii.

Bogat in vitaminele A, D, E şi K – singurele grăsimi care conţin vitamina A, cu rol de menţinere a integrităţii ţesutului epitelial din întregul organism. În plus, vitaminele A şi E sunt antioxidante, cu efect puternic de intinerire si antirid. Sa nu trec peste faptul, ca e bogat in beta-caroten, pe care organismul uman îl transformă în pro-vitamina A (retinol). Si la final, acid linoleic cu efect anti-inflamator puternic.

Atentie! Toate instrumentele folosite la pregatirea uleiul trebuie sa fie spalate, curate si dezinfectate cu apa fierbinte. Cand doriti sa folositi untul de ghee, luati din el cu o lingura perfect curata si uscata si inchideti repede borcanul la loc. Altfel, inauntru vor patrunde umiditate si impuritati care il vor altera. (A.L, YouTube).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply