Cerc de Astronomie, la Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia, condus de reputatul universitar Florin Iordănoaia

0
947

PREMIERĂ PENTRU JUDEȚUL CONSTANȚA!

Începând de vineri, 13.01.2023, la Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia, se va organiza un Cerc de Astronomie pentru elevi, pe baza unui parteneriat de colaborare între Liceul „Callatis” şi Asociaţia „Educaţie şi Instruirea Personalului”.

Scopul organizării acestuia este acela de a îndruma elevii spre studiul Astronomiei Generale, dar şi pentru Cosmonautică şi Astrofizică. Cercul se adresează în mod special elevilor din clasele a-VI-a, a-VII-a, a-IX-a şi a-X-a, dar vor fi acceptaţi şi elevii din alte clase.

„În cadrul Cercului vor fi prezentate teme generale de Astronomie (Astrometrie, Mecanică Cerească, Astrofizică, Cosmonautică şi Istoria Astronomiei). În afara temelor prezentate la cursuri, vor mai fi organizate şedinţe la Planetariul din Constanţa şi se vor face observaţii la Soare, Lună, planete şi la alte fenomene astronomice. De asemenea, vom iniţia şi colabora cu acele instituţii şi asociaţii care au activităţi în acest domeniu, vom organiza excursii şi tabere pentru efectuarea observaţiilor şi pentru alte activităţi. Dintre cei care se vor înscrie la Cerc, vom selecţiona şi elevi care să participe la Olimpiada Naţională de Astronomie”. (Florin Iordănoaia).

Şedinţele vor fi conduse de prof. univ. dr. Florin Iordănoaia, fost cadru universitar al Universității Maritime din Constanța, pentru Astronomie şi de doamna profesoară Jeanina Iatan Tohăneanu, pentru Mecanica Cerească şi Astrofizică.

Şedinţele, GRATUITE, se vor desfăşura în fiecare zi de vineri, între orele 15.00-17.00. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 11.01.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply