Luni, 9 ianuarie, reîncep cursurile. Ministrul Educației recomandă triaj epidemiologic acasă și la intrarea la ore | Ce spune ministrul Sănătății despre medicamentele pentru viroze

0
448
Ministrul Educației, Ligia Deca a spus, în recenta conferință de presă comună cu ministrul Sănătății privind evoluția cazurilor de infecții respiratorii acute și gripă, că elevii revin la ore luni, 9 ianuarie, potrivit calendarului școlar și se recomandă triaj epidemiologic acasă și la intrarea la ore: “Odată este un triaj acasă, al doilea triaj este la începutul orelor de curs, de către învățător, profesor, educatorul care vede pentru prima dată elevii sau preșcolarii. El este unul observațional, adică dacă există observate simptome, sunt informați părinții sau aparținătorii”, a explicat Ligia Deca.
Școlile se vor redeschide în condiții normale și nu avem în vedere suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid, spune ministrul Educației, Ligia Deca.
O recomandare a ministerelor Sănătății și Educației este triajul epidemiologic la intrarea în colectivitate, în condițiile în care luni, 9 ianuarie, reîncepe școala, modulul 3 din acest an școlar. Ministrul Educației a precizat că părinții trebuie să facă un triaj acasă și, zilnic, profesorii și educatorii de grădiniță trebuie să facă un triaj observațional, fără să precizeze care ar fi simptomele la care să fie atenți: “Dacă există observate simptome, sunt informați părinții sau aparținătorii (…) școala trebuie să aibă un rol de prevenție”, a spus Ligia Deca.
Continuarea, pe edupedu.ro

Triajul zilnic devine obligatoriu, iar elevii sau preşcolarii nu trebuie să meargă la cursuri, dacă au simptome de viroză.
Sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a dat asigurări că farmaciile şi spitalele vor fi aprovizionate cu medicamente pentru viroze. Potrivit acestuia, s-au găsit soluţii, după ce oamenii s-au plâns că până şi paracetamolul şi ibuprofenul se găsesc tot mai greu şi chiar au dispărut de pe piaţă.
Între timp, pentru a nu-şi mai pune pacienţii pe drumuri în căutare de medicamente, unii medici de familie ţin permanent legătura cu farmaciile şi îi îndrumă pe oameni doar spre acele unităţi care au în stoc tratamentele prescrise. (radioconstanta.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply