Revolta angajaților de la DAMEN Mangalia. Proteste masive: Vrem o creștere salarială corelată cu rata inflației!

0
886

farmec.ro
carturesti.ro%20
DCNews.ro: Salariații de la Damen cer explicații angajatorului: De ce nu pot acorda o creștere salarială corelată cu rata inflației? Mai mult, ei acuză că s-au acordat bonusuri preferențiale, netransparent.

Au fost trei zile de proteste spontane consecutive, în cadrul Șantierului Naval de la Mangalia, DAMEN. Totul s-a întâmplat în plin proces de negociere a noului contract colectiv de muncă.

Salariații anunță că vor veni zi de zi la proteste și vin deja în număr semnificativ, în fața pavilionului administrativ (acolo unde sunt birourile conducerii Șantierului), să ceară explicații angajatorului: De ce nu pot acorda o creștere salarială corelată cu rata inflației.

Mai multe detalii am aflat de la Laurențiu Gobeajă, președintele Sindicatului Liber Navalistul.

”În luna decembrie, am avut un protest la Ministerul Economiei. Din Monitorul Oficial, am aflat că se intenționează restructurarea forței de muncă și restructurarea posturilor. Această decizie de restructurare au mai luat-o în 2020, inclusiv în 2021. Inițial, au vrut să concedieze 228 de salariați, dar până la punerea în aplicare a acestei decizii au mai rămas doar 65 pe listă, pentru că ceilalți au plecat, au încetat activitatea”, a spus Laurențiu Gobeajă, președintele Sindicatului Liber Navalistul.

”Deși numărul de salariați s-a redus la jumătate decât și-au propus la început, atunci când au preluat acțiunile Damen, au mai rămas aproximativ 1005 salariați, iar ei au declarat public că vor crește numărul la 3000, însă vor în continuare să concedieze”, a declarat Laurențiu Gobeajă. […]

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply