PROTEST SPONTAN, la Șantierul Naval Damen din Mangalia. Ce nemulțumiri au salariații

0
1625

PROTEST SPONTAN, la Șantierul Naval Damen din Mangalia.

„Astăzi, miercuri, 04.01.2023, în timpul pauzei de masă, un număr semnificativ de salariati s-au adunat la pavilionul administrativ, fiind nemultumiti. Motivul nemulțumirilor este legat de comunicatul Administratiei, transmis la sfarsitul anului trecut, privind acordarea unei cresteri salariale de la 1 ianuarie 2023, in suma bruta de 100 lei si o compensatie pentru utilitati de 225 lei brut, pentru o perioada de 4 luni, salariatii considerând că această sumă nu este suficientă pentru mentinerea puterii de cumpărare, avand in vedere rata inflatiei.

Un alt motiv al nemultumirilor a fost acordarea unor bonusuri substantiale de 2340 lei NET doar unui număr redus de salariati – cate 2 salariati din cadrul fiecarei echipe, bonusuri despre care am aflat de la salariati, deoarece Administratia DSMa nu ne-a informat despre acest subiect. Salariatii ne-au comunicat ca se vor aduna zilnic la pavilionul administrativ, pe durata pauzei de masa, pentru a protesta si pentru a solicita angajatorului sa le explice motivul acordarii bonusurilor in mod arbitrar, fara criterii si fara sa existe o comunicare in acest sens. Salariații consideră că nu există transparență si angajatorul nu le comunică răspunsuri le întrebările lor, reprezintă o lipsă de respect. Salariatii șantierului naval au spus că vor protesta zilnic, pe durata pauzei de masă.

Angajatorul afirmă că societatea are dificultati financiare si nu poate acorda nici un leu in plus peste cei 100 de lei propuși, însă acordă bonusuri de 2340 lei NET preferențial, doar pentru câte doi salariati din fiecare echipă. Această decizie a Directoratului DSMa de a acorda bonus a generat multe nemulțumiri și a provocat reacții adverse din partea salariatilor”, afirmă Laurențiu Gobeajă, președintele Sindicatului Liber Navalistul.


Mangalia News, 04.01.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply