Mesajul unui salariat despre bonusul denumit „de înaltă performanță”, primit în luna decembrie, de la conducerea Șantierului naval Damen Shipyards Mangalia

0
1766

farmec.ro
carturesti.ro%20
„Sunt unul dintre salariații din șantierul naval Damen Shipyards Mangalia, care, în luna decembrie 2022, a primit un bonus în valoare de 2300 lei, net. Nu mă asteptam să primesc această sumă si, crezand că si ceilalti colegi au primit acelasi bonus, i-am intrebat si am fost surprins să aflu că doar eu primisem. Initial am crezut că este o greseala si că banii respectivi imi vor fi retinuti la lichidarea din luna ianuarie, tocmai de aceea am ezitat să îi cheltui, nefiind sigur că imi apartin.

Cand am citit comunicatul DSMa – 23.12.2022, am inteles că s-au acordat “bonusuri celor mai perfomanti salariati” și totuși nu înțeleg de ce tocmai eu am fost considerat că sunt “cel mai performant” si că merit acest bonus substantial și ceilalți colegi ai mei nu merita nimic. Am sperat că vom afla mai multe detalii dupa sarbatori, ca ni se va comunica prin intermediul monitoarelor TV din santier, insa nu s-a afisat niciun comunicat despre asta, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, singura referinta este in ultima fraza din comunicat, insa nu e foarte clar.

Nu aș putea să performez de unul singur; dacă în cadrul echipei avem performanță, avem datorită faptului că fiecare membru al echipei contribuie la finalizarea lucrărilor la timp și conform standardelor de calitate. Am primit acest bonus fără să mi se explice de ce și vreau sa știu dacă îl merit sau nu si dacă mi se cuvine doar mie. Dacă angajatorul considera ca avem performanta ar trebui sa răsplătească asta acordând o recompensa tuturor. Fără colegii mei eu nu pot face vapoare de unul singur.

Ar fi fost de apreciat daca se acordau bonusuri fiecarui membru din echipa, poate puțin diferentiat in functie de implicarea fiecaruia si de rezultate, insa sa fie totul transparent si sa stim despre asta, nu pe ascuns cum s-a procedat. Mi se pare dubios ce s-a intamplat, evident că banii nu îi prisosesc nimănui, insă prin astfel de metode se creează tensiuni si creste numarul nemultumirilor in randul celor care nu au primit nici bonus si nici macar o explicatie.

Cum poți fi motivat să depui mai multe eforturi pentru “obtinerea excelenței”, dacă nu stii ce trebuie să faci ca să obții acest bonus denumit de “înaltă performanță”? Pare mai mult o tombolă sau o loterie această modalitate de a acorda bonusuri, aleatoriu. De ce nu ni se dau explicatii? De ce nu ni se spune câte persoane au primit bonusul? Doar nu e un secret, toată lumea vorbește despre asta în șantier”.

(Mesajul unui salariat al DSMa, care preferă să rămână anonim).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 04.01.2023.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply