Dr. Dorina Stăetu – Vă urez un An Nou diferit față de cei cu care am fost obișnuiți, un An Nou în care să FIM, nu să FACEM!

0
732

„Dragii mei,
Vă urez și vouă ceea ce îmi urez și mie:
Un An Nou diferit față de cei cu care am fost obișnuiți, un An Nou în care să FIM, nu să FACEM. Să FIM sănătoși, nu să facem excese, să FIM odihniți, nu să tragem de noi, să FIM veseli, nu să stăm ingrijorați, să FIM apreciați și să apreciem, nu să lasăm mereu loc de “se putea și mai bine”.

Să ne menținem starea de sănătate, dacă este bună sau să lucrăm cu noi ca să o îmbunătățim. Pentru amatorii de “după Revelion o să…”, iată că bate la ușă momentul, reperul de timp din care să adoptați un stil de viață care să aibă ca prioritate sănătatea dumneavoastră. Cum să faceți asta? Începeți cu odihna.

Să ne odihnim cât mai mult, pentru că somnul și odihna sunt la fel de importante ca apa, aerul și hrana. Au un rol vital în susținerea unei vieți echilibrate.

Când avem o viață echilibrată, avem calmul să ne bucurăm de momentele de zi cu zi, fără sa lasăm viața să treacă pe langă noi. Fără sa fim veșnic pe fugă. Să ne putem opri pentru 5 minute și să FIM lângă copil, când vrea să facă o schemă tare, chiar dacă mai sunt lucruri de FĂCUT.

Când suntem disponibili emoțional, ne putem bucura să avem alături cât mai mulți oameni dragi, să râdem, să povestim. Dar să fie real, nu de conjunctură sau de complezență.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Conectarea socială, râsul, odihna, dieta sănătoasă, toate ajută să ne menținem tinerețea creierului și funcționlitatea lui la capacitate maximă, să reducem riscul de depresie, de demență, de Altzheimer, așa cum afirmă și Dl. Prof. Dr Neurochirurg Vlad Ciurea.

Așadar, un An Nou în care să FIM prezenți în viețile noastre, nu doar să FACEM lucruri de care nici nu apucăm să ne bucurăm, privându-ne de ceea ce dă sens și motivație. Adică să învătăm să apreciem ce avem, să îi apreciem pe cei pe care încă îi avem și, desigur, să fim apreciați cât încă suntem.
La mulți ani!”

Dr. Dorina Stăetu, medic oftalmolog.


Mangalia News, 01.01.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply