Messi își îndeplinește visul, la ultimul lui Campionat Mondial – Argentina este noua campioană mondială la fotbal, după ce a învins Franța la loviturile de departajare!

0
555
Argentina este pentru a treia oară în istorie campioană a lumii la fotbal, după ce a învins Franța, campioana en titre, scor 4-2 la loviturile de departajare. Lionel Messi își vede astfel visul împlinit, la ultimul Campionat Mondial la care participă. Scorul a fost 2-2 înaintea prelungirilor și s-a terminat tot egal, (3-3) după cele două reprize de prelungiri. Meciul a fost în direct și în exclusivitate la TVR1.

Lionel Messi (23 – penalty, 109) şi Angel Di Maria (36) au marcat pentru Argentina, în timp ce Kylian Mbappe a înscris toate golurile Franţei (80 – penalty, 81, 118 – penalty). La loviturile de departajare, Messi, Dybala, Paredes şi Montiel au fost cei care au marcat, de la francezi marcând Mbappe şi Kolo Mouani, în timp ce Coman şi Tchouameni au ratat.

Argentina a început în forță finala Campionatului Mondial și a deschis scorul în minutul 23, printr-un penalty executat de Messi. În minutul 36, Ángel Di María avea să aducă golul al doilea pentru argentinieni, avantaj cu care mergeau la vestiare la pauză.

În repriza a doua, Franța avea să reușească două goluri la distanță de doar două minute, ambele prin Kylian Mbappé (min 80 și 82) și să restabilească egalitatea 2-2.

În prelungiri, tot Argentina a deschis scorul, însă același Mbappé a reușit încă o dată egalarea, Argentina – Franța 3-3.

Au urmat loviturile de departajare, unde Franța a început bine, marcând tot prin Mbappé, dar au urmat două ratări la rând din partea francezilor, în timp ce argentinienii au valorificat fiecare lovitură.

Argentina a mai cucerit Cupa Mondială în 1978 şi 1986.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Leo Messi a primit Balonul de Aur pentru cel mai bun jucător la Campionatul Mondial de Fotbal, în timp ce  Kylian Mbappé a obținut Gheata de Aur, pentru cel mai bun golgeter al campionatului. […]

Continuarea, pe stiri.tvr.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply