Spectacol Extraordinar de Folclor, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța, marți, 13 decembrie

0
446

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită la Spectacol Extraordinar de Folclor!

Marți, 13 decembrie, ora 18:00, constănțenii sunt invitați la un regal folcloric cu ocazia sărbătorilor de iarnă,  inițiat de  Secția Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” – Promovare Cultură Tradițională, din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Spectacolul va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și aduce în atenția publicului constănțean Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” alături de invitații: Nicolae Furdui Iancu și Formația „Crai Nou”, Elena Plătică – solista Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul”, alături de grupul de colindători „Muguri de cântec”. Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul”, este condusă de maestrul Cristian Obrejan.

În deschidere, va susține un recital Grupul Vocal „Giocoso”. Grupul Vocal “Giocoso”, din cadrul  Centrului Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada”, a fost înființat în anul 2010, de către  doamna profesoară Rodica Iftime, și este  alcătuit din copii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani.

Micii artiști care activează în cadrul Grupului Vocal „Giocoso”,  provin de la cursurile de canto sau pian, pe care doamna profesoară Rodica Iftime le susține în cadrul instituției de mai bine de un deceniu, precum și de la domnul Vadim Iftime, profesor de canto în cadrul aceleiași instituții. Amintim că mulți dintre elevii instruiți de doamna profesoară Rodica Iftime au obținut premii importante la concursurile și festivalurile de muzică ușoară naționale și internaționale, iar unii au ajuns finaliști în emisiunile concurs de talente, cum ar fi: „Next Star”, „KIDSing”, „X Factor”, „DreamStar Junior Music Contest”, sau au fost selectați pentru „Vocea României”.

De asemenea, pentru a marca sărbătorile de iarnă, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” va urca și și grupul de colindători „Muguri de cântec”, constituit din cursanții clasei de canto muzică populară, care au pregătit câteva momente artistice menite să ne introducă în atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă, sub atenta coordonare a doamnei Elena Plătică, profesoară la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Dirijor: Cristian Obrejan.
Prezentator: Raluca Diaconu.
INTRAREA ESTE LIBERĂ!
Vă așteptăm cu drag!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 11.12.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply