Alerte InfoCons în perioada 01-06.12, conform sistemului de alertă rapidă al Uniunii Europene! Jucării pentru copii, creme de față, indicatoare laser și alte produse periculoase, cu riscuri pentru sănătate

0
404

Suntem în perioada cadourilor, iar InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu alertele rapide pentru produsele nealimentare, la nivelul Uniunii Europene!

Pentru a fi la curent cu toate alertele emise de Uniunea Europeană, InfoCons pune la dispoziția consumatorilor Aplicația Gratuită InfoCons. Prin descărcarea aplicației de pe App Store, Google Play sau App Gallery, consumatorii au acces direct și transparent la alertele pentru produsele nealimentare, actualizate zilnic și însoțite de detalii precum:
– denumire produs;
– țara vizată;
– gradul de risc;
-orginea produsului;
-data la care intră alerta în vigoare;
-imaginea cu produsul ce face obiectul alertei.

Produsele ce fac obiectul alertelor rapide prezintă riscuri de ștrangulare, răni, sufocare, electrocutare, apariția anumitor boli sau alergii, incendiu etc.

Cele mai recente alerte, pe https://anpc.ro/rapex/ și pe: https://ec.europa.eu/safety-gate-alerts/screen/webReport:

Set de păpuși din plastic. Risc chimic. Materialul plastic al păpușii conține o concentrație excesivă de ftalat de bisfenol (2-etilhexil) (DEHP) (valori măsurate: până la 26 % din greutate). Acest ftalat poate dăuna sănătății copiilor, provocând posibile daune sistemului lor reproducător. Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH.

Mască filtru de particule. Riscuri pentru sănătate. Retenția particulelor/filtrului este insuficientă (valori măsurate: până la 85 %). În consecință, produsul nu îndeplinește cerințele de sănătate și siguranță; astfel, chiar dacă este combinată cu alte măsuri recomandate, este posibil ca aceasta să nu protejeze în mod corespunzător. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și nici cu standardul european EN 149.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Jucărie Slime. Risc chimic. Migrarea borului din mâzgă este prea mare (valoare măsurată până la 1 300 mg/kg). Ingestia sau contactul cu o cantitate excesivă de bor poate dăuna sănătății copiilor prin deteriorarea sistemului lor reproducător. Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor și nici cu standardul european EN 71-3.

Set de arbalete. Risc Leziuni. Produsul poate trage proiectile improvizate cu energie cinetică prea mare care ar putea provoca leziuni. Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor și nici cu standardul european EN 71-1.

Mască filtru de particule. Riscuri pentru sănătate/altele. Capacitatea totală de filtrare a măștii este insuficientă (valori medii măsurate: până la 67 %). În consecință, produsul nu îndeplinește cerințele de sănătate și siguranță; astfel, chiar dacă este combinată cu alte măsuri recomandate, este posibil ca aceasta să nu protejeze în mod corespunzător.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și nici cu standardul european EN 149.

Kit de vopsea pentru degete. Risc chimic. Produsul conține o concentrație excesivă de formaldehidă (valoare măsurată până la 140 mg/kg). Formaldehida poate provoca iritații ale pielii atunci când intră în contact cu pielea și este cancerigenă. Produsul nu respectă cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor.

Cremă de soare. Risc chimic. Conform listei de ingrediente, produsul conține butilfenil metilpropional (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

Cremă de iluminare a pielii. Risc chimic. Produsul conține mercur (valoare măsurată: 0,8 mg/kg). Mercurul se acumulează în organism și poate deteriora rinichii, creierul și sistemul nervos. În plus, poate afecta reproducerea și copilul nenăscut.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

Cremă de față. Risc chimic. Produsul conține mercur (valoare măsurată: 21 700 mg/kg) Mercurul se acumulează în organism și poate afecta rinichii, creierul și sistemul nervos. În plus, poate afecta reproducerea și copilul nenăscut.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

Păpușă din plastic. Risc chimic. Materialul plastic al capului păpușii conține o concentrație excesivă de di-(2-etilhexil) ftalat (DEHP) (valoare măsurată 12,3 % din greutate). Acest ftalat poate dăuna sănătății copiilor, provocând posibile daune sistemului reproducător. Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH.

Indicator laser. Daune produse vederii. Fasciculul laser este prea puternic. Vizualizarea directă a fasciculului laser poate provoca deteriorarea vederii. Produsul nu este conform cu standardul european relevant EN 60825.

Indicator laser. Daune produse vederii. Fasciculul laser este prea puternic. Vizualizarea directă a fasciculului laser poate provoca deteriorarea vederii. Produsul nu este conform cu standardul european EN 60825.

Kit de bărbierit. Risc microbiologic. Produsul este contaminat cu bacterii din speciile Burkholderia și a provocat un focar. Burkholderia poate provoca infecții cum ar fi pneumonie, infecții ale rănilor și sepsis, în special la persoanele imunocompromise și la persoanele cu fibroză chistică. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.


Mangalia News, 08.12.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply