Oameni de carieră – Despre educație și voluntariat – un interviu impresionant cu prof. Gela Ivașcu, directoarea Școlii Nr.1 din Limanu, coordonatoarea Modulului familial „Santa Maria” din Mangalia (VIDEO)

0
1763

…Se spune că, prin voluntariat, poți construi un întreg Univers!…

Alexandra Panait, redactor Antena 3 Constanța: …Sunteți un om extraordinar de curajos și de ambițios, iată, o femeie cu un suflet mare și, în același timp, cu mari abilități de organizare, de gestionare a unor situații la care nu știu câtă lume s-ar fi descurcat acolo… De unde vă luați toată această putere și care ar fi îndemnul dumneavoastră pentru femeile care ne privesc acum?

Gela Ivașcu: „Nimic nu e imposibil, întotdeauna trebuie să ai încredere în tine. Eu știu ce pot. Când m-am dus la Limanu, marea majoritate a copiilor migrau spre Mangalia, pentru că era o „tentație”, mai ales pentru că și unii părinți de-ai lor lucrau la Mangalia. Obiectivul meu a fost să nu mai plece copiii din Limanu și, de la colective de elevi de 17-18 într-o clasă, acum avem chiar și 31! Foarte puțini mai pleacă. Cu susținerea Primăriei Limanu, am reușit să renovăm școala, să o dotăm. Am fost prima școală din județ care am avut sistem audio-video de predare, în perioada pandemiei și toți copiii au primit tablete… Mă duceam mereu la domnul primar cu tot felul de situații și îmi spunea: „Iar ai venit cu ceva nou!” și nu mă lăsam până nu rezolvam. Nu există ”Nu pot”, pentru mine. Orice provocare am luat-o, așa, din plin și am înaintat. Nu, nu există „Nu pot”, nu exită „Imposibil”!

Alexandra Panait: …Mai ales când știți cine se bazează pe dumneavoastră…

Gela Ivașcu: „Da, asta este esențialul. Deși uneori mi-e greu, știți cum spune o vorbă: „Când nu mai poți, mai poți puțin!”… Ooo, de câte ori s-a întâmplat la mine asta! Când știu că toți se bazează pe mine și ei știu că eu pot să mă descurc, cum ar veni să apar în fața lor și să le spun că nu mai pot și nu mă descurc? Deși am trăit situații din acestea, mai ales, acolo, la Modulul familial „Santa Maria”, situații așa de critice, că nu știam de azi pe mâine ce se întâmplă… Dar, a doua zi am primit gândul bun și ne-a direcționat spre lucruri și fapte bune”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Alexandra Panait: N-aveți voie să nu puteți, cu siguranță veți întâmpina și de acum înainte provocări, însă noi știm, ne-ați dovedit până acum că aveți puterea necesară să le duceți înainte. Mult noroc și multă sănătate, să le puteți face pe toate!

Gela Ivașcu: „Vă mulțumesc dumneavoastră și mulțumesc încă dată celor care, din puținul lor, când au simțit, au venit acolo, să ne ajute. Niciodată n-am spus, dar vin, pur și simplu. Dumnezeu știe când să-i trimită”.

Interviul integral, aici:


Mangalia News, 04.12.2022. (sursa: Antena 3 Constanța).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply