INIMA NOASTRĂ BATE PENTRU ROMÂNIA! Școala Gimnazială nr.1 din Mangalia a sărbătorit Ziua Națională a României (FOTO)

0
960

Românii din toată lumea au sărbătorit pe 1 Decembrie Ziua Națională a României, cel mai însemnat moment din istoria românilor.

În urmă cu 104 ani, la 1918, la Alba Iulia, a avut loc Marea Adunare care a votat Unirea Transilvaniei cu România și s-a format România Mare. Astfel, Ziua Națională a României a fost stabilită pe 1 Decembrie. Evenimentul reprezintă o recunoaștere internațională a României, funcționând ca stat independent.

Ziua Națională a României este sărbătorită în fiecare an prin evenimente patriotice, parade militare, ceremonii de depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele eroilor. În catedrale și biserici se oficiază slujbe speciale, prin care sunt pomeniți eroii neamului nostru care și-au dat viața pentru Marea Unire de la 1918. Reprezentativ pentru această sărbătoare este portul popular românesc. Tradițiile noaste sunt unice în lume și ne reprezintă ca popor creștin.

Ziua de 1 Decembrie este sărbătorită anual, prin activități tematice, de către cadrele didactice și elevii Scolii Gimnaziale nr. 1 din Mangalia. Cei mici au îmbrăcat portul popular și au celebrat Ziua Națională prin serbări școlare specifice, cântând imnul national, participând la concursuri tematice despre folclorul și tradițiile poporului român, despre Patrimoniul Cultural Imaterial al României.

La evenimentele desfășurate în orașul nostru au fost prezenți: Prof. Miron Florin și Prof. Stănică Ana, reprezentând Școala Gimnazială nr.1, Mangalia.

Să insuflăm sentimentul de libertate, de iubire de țară și copiilor noștri și să ducem mai departe spiritul românesc și mândria de a fi român!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 02.12.2022. (A transmis prof. Mihaela Lețcaie).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply