E ZIUA TA, ROMÂNIE! – Liceul Teoretic „Callatis” a sărbătorit Ziua Națională a României

0
419
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21

România s-a integrat în marea familie europeană de ani buni, dar identitatea națională, specificul, tradițiile și istoria țării sunt ceea ce ne face unici. Acesta este și sloganul care conduce țările bătrânului continent: UNITATE ÎN DIVERSITATE.

Ziua de 1 Decembrie este sărbătorită în fiecare an, prin activități deosebite, de elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Callatis”.

Pe lângă activitățile realizate de fiecare clasă, unii elevii din clasele gimnaziale și liceale s-au întrunit în sala de festivități a liceului pentru a marca Ziua Națională, evenimentele care au stimulat în 1918 modificarea granițelor Regatului României, crearea României Mari. Elevii claselor a VI-a și a VIII-a, sprijiniți de elevi ai clasei a X-a au desfășurat un atelier de creare de afișe, care au surprins evenimentele care au dus la unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu România. Coordonatorii activității, prof. Pădureanu Elena-Sanda, prof. Giurcă Adina și prof. Amelian Andreea, au organizat activitatea într-un mod inedit, interactiv, depășind cadrul clasic al manifestărilor de acest gen.

Nici micii elevi ai ciclurilor preșcolare sau primare nu s-au lăsat mai prejos, fiind dornici de a-și manifesta creativitatea, dar mai ales dorința de a interacționa. Prin jocuri, concursuri, dansuri specifice, dar mai ales prin deja vestita horă din curtea interioară a liceului, doamnele învățătoare au dorit să trezească în sufletul celor mici sentimentul mândriei naționale, dar și o conștientizare a specificului românesc. Le mulțumim pentru implicarea continuă și devotamentul de care dau dovadă în orice activitate prin care modelează caracterul viitorilor cetățeni ai țării, dar și ai Europei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 01.12.2022.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply