53 de unități de învățământ din județul Constanța implicate în proiectul național „Ascultă 5 minute de muzică clasică”

0
589
„Ascultă 5 minute de muzică clasică”, proiect inițiat în anul 2014 de Radio România Muzical, în parteneriat cu Ministerul Educației, este unicul program național din zona curriculară școlară „Muzică”.

Radio România Muzical pune în mod gratuit la dispoziția profesorilor, prin inspectoratele școlare, fișiere audio care conțin lucrări muzicale, în interpretări etalon, însoțite de explicații pertinente, gândite pe înțelesul copiilor.

Pentru fiecare săptămână sunt oferite în avans două fișiere realizate de Radio România Muzical, fișiere aflate în conexiune directă cu programele școlare adresate elevilor din toate ciclurile de învățământ. Materialele pot fi utilizate la orele de educație muzicală, în completarea cunoștințelor teoretice predate, dar pot fi ascultate și la alte ore.

Începând cu anul 2017-2018, peste 100 de unități de învățământ au participat la acest program. În acest an școlar în județul Constanța s-au înscris 53 de instituții școlare (4 colegii, 11 licee, 31 școli gimnaziale, 7 grădinițe).

Pe site-ul proiectului (www.romania-muzical.ro/5minute) există și un concurs online la care pot participa elevii. Săptămânal se afișează câte două întrebări în relaţie cu informaţiile furnizate pe fişierele audio transmise în şcoli. Elevii care răspund corect primesc premii constând în CD-uri și diplome.

„Arta reprezintă modalitatea clară de exprimare a unei comunități care se raportează la reale repere culturale. Implicarea elevilor noștri de toate vârstele într-un astfel de program constituie premisa succesului în ceea ce privește dezvoltarea lor personală sănătoasă din punct de vedere emoțional, valoric”, a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar general la ISJ Constanța.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Radio România Muzical: Piesele muzicale pentru elevi pot fi ascultate aici: https://www.romania-muzical.ro/5-minute/piese/piese-muzicale-pentru-elevi/2871/11

MN: Citiți și “Ascultă 5 minute de muzică clasică”! Proiectul a revenit în școlile din România, dar și în hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firme.


Mangalia Neww, 01.12.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply