Dr. Dorina Stăetu – Caz dramatic, al unui copil de 8 ani | „Vai de părinții care nu ascultă de copii!”

0
611

Mesaj de interes public!

Vă povestesc un caz dramatic, din punctul meu de vedere. Este al unui copil de 8 ani, care a ajuns la cabinet prima dată când avea deja dioptrie de -4 (miopie).

Ca de obicei, eu întreb copiii dacă au observat schimbări la vederea lor. Cei mai mulți spun că nu, pentru ca un copil miop vede bine la apropiere. Și, în general, sunt acei copii care petrec mult timp pe dispozitive digitale (telefon, calculator). Asta este și justificarea tipică a parintilor, că al lor copil vede toate scamele. Totuși, copilul din poveste observase de mult timp că vede (foarte) neclar la tablă și se baza pe colegul de bancă, pentru a transcrie în caiet lecțiile. Mi-am zis: Bun! E bine ca a observat.

După care am intrebat dacă a spus cuiva despre asta, pentru că sunt și cazuri în care copiii, de teama de a purta ochelari, ascund că au imaginea încețoșată. Ei bine, nu e cazul actual. Copilul spusese părinților despre situație si, totuși, aceștia au crezut că inventează, pentru că au mai auzit de copii care vor ochelari, chiar dacă nu le trebuie. Problema este că la -4 se ajunge în cel puțin 1-2 ani.

Așadar, conform vorbei “Vai de părinții care nu ascultă de copii!”, mai bine faceți o verificare de rutină, când vă comunică a fi ceva in neregulă, decât să fie probleme mari când, în sfârșit, le dăm crezare spuselor. Ce lucruri greu de crezut vă mai spun copiii?

Dr. Stăetu Dorina,
Medic specialist oftalmolog.
+40770374945 Mangalia,
+40770194228 Constanţa.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN: Vă invităm să urmăriți serialul de sfaturi medicale oferite cu generozitate de doamna Dr. Dorina Stăetu și publicate de cotidianul online Mangalia News, sub genericul: Pontul tău zilnic de sănătate a ochilor”.


Mangalia News, 19.11.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply