Dr. Dorina Stăetu – Vrei să afli despre ce problemă discut cel mai des în cabinetul de oftalmologie?

0
614
Vrei să afli despre ce problemă discut cel mai des în cabinetul de oftalmologie?
Așează-te comod, rezervă-ti 5 minute pentru a citi și a reflecta asupra modului in care MIOPIA iti va influența viata, mai devreme sau mai târziu, în mod direct sau indirect.
Așadar, astăzi voi explica ce înseamnă miopia, urmănd ca apoi sa intru în detalii despre ce o determină să apară sau să se stabilizeze.
Miopia reprezintă un tip de dioptrie ( sau viciu de refracție) care face ca imaginea la distanța să fie neclară. De cele mai multe ori, un astfel de ochi este mai lung decât media, astfel încat razele de lumină (care formează imaginea) nu se vor mai focaliza pe retină, ci în fața ei (de aici si vederea incețoșată, pentru ca practic imaginea nu ajunge unde trebuie, ca sa poată fi transmisă apoi către creier).
Imaginea se limezeste ca prin minune, cand este împinsă mai în spate, până pe retină, atunci cand voi pune in fața ochiului o lentilă cu dioptrie pe minus (divergentă).
Este cel mai frecvent viciu de refracție în randul copiilor, iar de când cu era digitală, ritmul de creștere este accelerat. Este deja o problemă de sănătate publică in multe țări, datorită comicatiilor asociate, cum ar fi dezlipirea de retină.
Urmărește pagina, pentru informații complete despre miopie.

MN: Vă invităm să urmăriți serialul de sfaturi medicale oferite cu generozitate de doamna Dr. Dorina Stăetu și publicate de cotidianul online Mangalia News, sub genericul: „Pontul tău zilnic de sănătate a ochilor”.


Mangalia News, 16.11.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply