Dr. Dorina Stăetu – Pontul tău zilnic de sănătate a ochilor, scurt și la obiect: MASAJUL pentru stimularea unei bune funcționări a glandelor Meibomius!

0
627

farmec.ro
carturesti.ro%20
Dr. Dorina Stăetu: După prima postare din serialul Pontul tău zilnic de sănătate a ochilor, vă prezint azi un procedeu simplu, care ajută la combaterea sindromului de ochi uscat, prin stimularea unei bune funcționări a glandelor Meibomius (glande esențiale pentru lacrimi de bună calitate):

MASAJUL!

Pe langă efectul de stimulare a acestor glande, masajul ochilor oferă garantat relaxare, liniștire, revigorare.
Mai întâi, ne asigurăm că avem mâinile curate.
Apoi se face o încălzire a mâinilor, frecând palmele între ele. După care se aplică palmele la nivelul ochilor, pentru câteva secunde, ca niște comprese calde, care vor intensifica circulația. Pentru situații severe, se pot folosi comprese calde propriu-zise, sau dispozitive speciale cu efect de încălzire.
După câteva repetări, putem trece la următoarea etapă, anume de a realiza la baza genelor și pe marginea pleoapelor, mișcări circulare, apoi de sus în jos și, în final, din interior spre exterior.
Efecutați-l zilnic, dimineața si seara, pentru minim 3 minute și vă veți asigura un film lacrimal calitativ.

Dacă asociați și masajul punctele reflexogene din jurul ochilor și de pe marginea orbitei, veți obține și o revigorare rapidă.

MN: Vă invităm să urmăriți serialul de sfaturi medicale oferite cu generozitate de doamna Dr. Dorina Staețu și publicate de cotidianul online Mangalia News, sub genericul: Pontul tău zilnic de sănătate a ochilor.


Mangalia News, 07.11.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply