Retrospectiva sezonului 2022 în Campionatul Național de Viteză în Coastă [FOTO/VIDEO]

0
599
Sezonul 2022 în Campionatul Național de Viteză în Coastă a venit cu un nou format, atât din punct de vedere tehnic, cât și al calendarului competițional. În premieră a fost implementat sistemul cu Performance Factor, iar campionatul a fost împărțit între etapele importante cu coeficient 2 și cele cu coeficient 1, acolo unde au concurat în principal piloții din divizia secundă.

Astfel, pentru clasamentul anual al Campionatului Național de Viteză în Coastă s-au luat în calcul cele mai bune 7 rezultate, dintre care maximum 5 de la etapele de coeficient 2 plus rezultatele de la maximum două etape de coeficient 1. Startul la minimum două etape de coeficient a fost obligatoriu pentru maximum de puncte. Punctajul etapelor de coeficient 2 a fost dublu față de cel al etapelor cu coeficient 1.

Sportivii cu licență CNVC-2022 care participă la etape CNVC-2-2022 vor apărea într-un clasament separat, iar punctele obținute în clasamentele pe clase, grupe și trofee vor fi atribuite conform algoritmului numărului de participanți. În clasamentele pe categorii, punctele complete sunt acordate în categoriile încare au fost înscrise și verificate cel puțin 5 autovehicule cu licență anuală și au luat efectiv startul într-o manșă de antrenament sau concurs pentru grupa în cauză. Doar jumătate de puncte (50%) sunt acordate în categoriile în care mai puțin de 5 mașini cu licență anuală au luat efectiv startul într-o manșă de antrenament sau concurs.

În total, în ambele divizii s-au licențiat un total de 197 de piloți, dintre care 123 la prima divizie, inclusiv cea de istorice, iar 74 la divizia a doua. Etapa care a avut recordul de piloți înscriși a fost chiar ultima, Trofeul Audi Poiana Brașov, cu 105 piloți la start. Sezonul 2022 a înregistrat o creștere a numărului de participanți față de 2021, când au concurat 160 de piloți. […]

Sezonul 2022 a avut un total de 6 etape de coeficient 2 (Râșnov, Reșița, Straja, Baia Mare, Câmpulung Muscel, Poiana Brașov) și 7 de coeficient 1 (Cheiele Grădiștei, Măgherani, Rânca, Harghita Băi, Valea Uzului, Straja și Mediaș). Etapa de la Straja a fost comună pentru ambele divizii. Toate etapele au fost transmise în direct, atât pe pagina de youtube a Federației Române de Automobilism Sportiv, cât și pe Prima Sport, partenerul media oficial al FRAS.

Continuarea, aici: fras.ro/retrospectiva-sezonului-2022

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Emil Ghinea s-a bătut în fiecare etapă la primele poziții, dar problemele tehnice l-au forțat să abandoneze.

MN – Citiți aici și alte articole publicate de Mangalia News despre piloții din Mangalia – Emil Ghinea și Dragoș Angelescu.


Mangalia News, 05.11.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply