DE LA CE VÂRSTĂ POȚI ÎNSCRIE COPILUL LA FOTBAL?

0
1000

farmec.ro
carturesti.ro%20
Se poate observa cu ușurință o creștere a numărului de echipe de fotbal pentru copii, pe întreg teritoriul țării, în special, în cazul grupei de vârstă 4-10 ani. Motivele sunt variate:
-Copiilor le place joaca în aer liber, fiind atrași de antrenamentele cu mingea de fotbal;
-Vor să se distreze în compania altor puști de vârsta lor, deveniți “prietenii de la fotbal”;
-Sunt aduși de părinți la fotbal, pe baza pasiunii celor mari pentru acest sport etc.

După vârsta de 10 ani, rata de abandon este una accelerată, pe măsură ce puștii intră în etapele de preadolescență și adolescență.

Unul dintre principalele motive este că aceștia încep să fie atrași de alte zone de interes, pe măsură ce pretențiile părinților și ale antrenorilor de fotbal încep să devină din ce în ce mai mari. Percepția față de rutina antrenamentelor nu trebuie ignorată, deoarece aceasta reprezintă un alt element important de la baza deciziei de a renunța la fotbal.

Mediul în care se antrenează (logistica de la teren, echipa pentru care joacă), suportul moral al familiei și nivelul de ambiție pe care îl construiesc în timp sunt factori ce îi pot determina pe copii să continue practicarea acestui sport, chiar și după vârsta de 16 ani.

Renunțarea la antrenamentele de fotbal poate fi sesizabilă și în cazul copiilor sub 7 ani, deoarece aceștia își pierd mult mai repede interesul pentru orice tip de activitate (sportivă sau nu), pe care trebuie să o repete săptămânal. Mai mult decât atât, obosesc și mai repede, deoarece organismul încă nu este pregătit să susțină un efort îndelungat.

Așadar, vârsta de 8-9 ani este ideală pentru ca cei mici să înceapă antrenamentele la fotbal. În cadrul acestui interval de timp, copiii:
– Se arată mult mai dispuși să deprindă tehnici de joc din fotbal;
– Se pot adapta mult mai bine la rutina specifică antrenamentelor;
– Au o reală plăcere de a juca fotbal alături de alți puști;
– Au deja un organism suficient de dezvoltat pentru a face față efortului fizic.

(sursa: Sporting Junior Mangalia).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN: Vă invităm să citiți și celelalte articole despre Sporting Junior Mangalia, publicate de Mangalia News.


Mangalia News, 30.10.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply