Prima mașină pe hidrogen din Australia iese pe piață | Parcurge 900 de kilometri cu rezervorul plin și se încarcă în doar 5 minute!

0
1301
Prima mașină pe hidrogen din Australia iese pe piață, completată cu stații de încărcare în doar 5 minute. Mașina parcurge 900 de kilometri cu rezervorul plin și purifică aerul, pe măsură ce înaintează.

Pentru prima dată, tehnologia celulelor de combustibil cu hidrogen se aplică serializat într-o mașină comercială și, mai presus de toate, permite o autonomie atât de importantă, cu timpi de încărcare foarte reduși. Acesta este Hyundai Nexo, o mașină cu cilindri mici care bate toți producătorii de mașini din lume și stabilește un record de sustenabilitate, cu o încărcare de 6,27 kilograme de hidrogen care purifică 449.100 litri de aer în timpul călătoriei (cât consumul n de respirație a 33 de persoane pentru o întreaga zi) și nu emite decât apă pe țeava de eșapament.

Această mașină nu produce CO2 sau alte emisii poluante; gândiți-vă doar că un vehicul echivalent, cu motor tradițional cu combustie, emite aproximativ 126 kg de CO2 la aceeași distanță. Motorul cu hidrogen intră astfel pe piața automobilelor și intenționează să se alăture celei electrice printre soluțiile de mobilitate durabilă pe care lumea le adoptă. Hyundai devine astfel primul automaker din lume care produce un vehicul cu celulă de combustibil cu hidrogen pentru piață.

Mașina este dotată cu un sistem de celule de combustibil cu hidrogen care, pentru a genera electricitate, trece gazul printr-o structură membrană unde întâlnește aerul luat din mediul extern, proces care alimentează un motor electric. Excesul de energie electrică generat, inclusiv energia stocată în timpul frânării, este depozitat într-o baterie litiu-ion. Repostarea următoarei durează 5 minute. Prima țară care a scos mașina la vânzare a fost Australia, unde au fost construite și primele benzinării. O adevărată viziune a unui viitor durabil.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply