Lecţie naţională de educaţie financiară, la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu”

0
743

farmec.ro
carturesti.ro%20
Liceul Tehnologic Ion Bănescu a fost alături de Banca Națională a României, care în parteneriat cu Ministerul Educației și Inspectoratele Școlare Județene, a desfășurat marți, 18 octombrie 2022, o lecție națională de educație financiară cu scopul creșterii nivelului de conștientizare a importanței educației financiare în rândul elevilor.

Au fost aduse în discuție istoria banilor și a băncilor, iar echipe de educație financiară au interacționat cu elevii claselor XE, XIIB și XA și cadrele didactice Barabaș Virginica, Șargu Rodica și Ștefan Marina.

Acest eveniment este parte a preocupărilor constante ale băncii centrale de a promova importanța educației financiare, susținute și prin programele și proiectele derulate la nivel național încă din 2009 și cuprinse în Strategia multianuală de acțiune în domeniul educației financiare a Băncii Naționale a României.

Au fost atinse subiecte de mare actualitate și interes din care elevii au aflat despre procedura de schimbare a unei bancnote deteriorate; indicele prețurilor de consum și cum ne afectează nivelul acestuia în viața de zi cu zi; informații referitoare la inflație.


Mangalia News, 24.10.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply