„Ziua Armatei Române” sărbătorită la Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia

0
690

farmec.ro
carturesti.ro%20
Joi, 20 octombrie 2022, în cadrul evenimentului “Ziua Armatei României în școli”, reprezentanți ai Centrului Militar Zonal Constanța, elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” şi militari din cadrul Comandamentului Flotei, au prezentat elevilor de la Liceul Teoretic „Callatis“ din Mangalia, importanţa Zilei Armatei României şi au oferit informaţii celor interesaţi despre profesia militară. Au fost prezentate instituțiile militare de învățământ liceal militar precum si algoritmul accederii în instituțiile militare de învățământ pentru a informa și atrage spre profesia militară potențialii candidați.

La evenimentul care a avut loc în Sala de festivități a instituției, în intervalul orar 10.00 – 12.00, au participat elevi din ciclul gimnazial – clasele a VII-a și a VIII-a și liceeni din clasele a XI-a și a XII-a, însoțiți de profesori.

Activitatea a trezit interesul elevilor care s-au întrecut în a adresa întrebări despre diverse aspecte și provocări ale carierei militare. Armamentul ușor și materialele din dotare specifice fiecărei unități militare prezentate de către militarii cu o carieră profesională deosebită și participanți la misiuni din teatrele de operații au fost de asemenea foarte apreciate de către cei prezenți.


Mangalia News, 21.10.2022. (A trasnsmis prof. Cristina Angheluță).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply