Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța a redus facturile de curent electric de la aproape 7000 de lei pe lună, la doar 6 lei! Și alte școli din județ instalează panouri fotovoltaice, pentru asigurarea independenței energetice (AUDIO)

0
884

farmec.ro
carturesti.ro%20
Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța își asigură încă de anul trecut independența energetică și a redus facturile până la valori insignifiante, relatează Europa FM. Soluția a fost investiția în panouri fotovoltaice.

Potrivit sursei citate, școala funcționează într-o clădire monument istoric și, pentru amplasarea celor 54 de panouri fotovoltaice, în valoare de 15.000 de euro, a avut nevoie de acordul Ministerului Culturii. Acum, centrala electrică solară poate da curent și altor doritori, spune directorul Bianca Ibadula: „Nu avem acumulatori. Tot ceea ce se produce trece o parte în rețea și o parte este oprită pentru consumul propriu. Suntem ceea ce se numește prosumatori”.

Facturile au scăzut de la aproximativ 7000 de lei pe lună, la 6 lei pe lună.

Deși consumul este mare, Colegiul Național „Mihai Eminescu” plătește mai nimic la furnizor. Diferența față de vechile facturi este uriașă. „O factură din februarie 2022 are o valoare de 6.925 de lei. Acum am o factura din 17 octombrie care are un sold de 5,56 lei”.

Continuarea, pe europafm.ro. (Autor: Ghiulfer Predescu).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply