RetroCinema – Fascinanta comedie romantică „Sense and Sensibility / Rațiune și Simțire”, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, Joi, 13 octombrie

0
678
Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, prin Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” vă invită la RetroCinema!

RetroCinema, este un proiect ce face parte din activitatea curentă a Serviciului Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatarea Filmelor, ce aduce în fața publicului spectator, filme vechi, premiate la Oscar, filme de suflet, filme emblematice pentru producția cinematografica a tuturor timpurilor, altfel spus, cinematografia clasică de la Hollywood.

Filmul din această săptămână, Sense and Sensibility/Rațiune și Simțire, este o ecranizare a romanului cu același nume, al lui Jane Austen, scris în 1795, dar nepublicat timp de 16 ani, până când aceasta nu și-a găsit curajul să se declare romancier.
La vremea aceea, Jane Austin era o tânără care aparent avea puțină experiență în lume – deși scrierile ei demonstrau contrariul.

“Sense and Sensibility”, este povestea surorilor Dashwood, sensibila Elinor (Thompson) și pasionata Marianne (Winslet), ale căror șanse de a se căsători par condamnate pentru totdeauna de brusca pierdere a averii familiei.

Emma Thompson, protagonista filmului, Alan Rickman, Kate Winslet și Hugh Grant joacă în această comedie romantică, fascinantă, care a intrat pe lista “Celor mai bune 10 filme” și a câștigat Globul de Aur pentru “Cel mai bun film al anului” (dramă). Rickman, Grant și Greg Wise apar și ei în distribuție în rolurile pețitorilor bine intenționați, prinși în capcană între regulile stricte ale societății și legile conflictuale ale dorinței

Filmul poate fi văzut JOI, 13 octombrie, ora 18:30, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, situat pe B-dul Ferdinand nr.56. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 13.10.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply