„Omul sfințește locul” – rubrică săptămânală lansată de Ministerul Educației, în semn de recunoștință pentru oamenii care schimbă în bine comunitățile educaționale din care fac parte

0
858

farmec.ro
carturesti.ro%20
Începând de săptămâna aceasta, pe pagina de Facebook a Ministerului Educației, vom fi prezenți cu rubrica săptămânală „Omul sfințește locul”, în semn de recunoștință pentru oamenii care schimbă în bine comunitățile educaționale din care fac parte. Pentru viitoarele postări, vă invităm să ne ajutați să-i găsim și să le mulțumim profesorilor buni ai României, printr-o menționare a numelor lor în comentarii (tag). Noi îi vom căuta, îi vom prezenta pe pagină și le vom mulțumi. Reluăm, de azi, și comunicarea pe contul de Instagram al ministerului.

Deschidem rubrica, prezentându-l pe domnul profesor Viforel Dorobanțu, director al Școlii numărul 1 din Curcani.

Școala din comuna Curcani (județul Călărași) este exemplul viu că există educație de calitate în mediul rural. În ciuda greutăților pe care mulți dintre copiii din Curcani le au acasă, metodele atractive de predare și dăruirea profesorilor îi fac să uite de griji și să nu înceteze să viseze la un viitor frumos. Învață geometria și fizica pe terenul de sport sau pătrund, la clubul de lectură, în lumea fantastică a seriei Harry Potter în școala-pilot din comuna cu resurse financiare puține, dar cu oameni inimoși.

Arhitect al schimbărilor la școala din Curcani este domnul director Viforel Dorobanțu, profesor de fizică și de informatică, absolvent al unui masterat în management educațional (în anul 2011), cu studii postuniversitare în Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC). Înțelegând nevoia de schimbare a școlii românești și de corelare a metodelor de predare cu nevoile copiilor, în anul 2019, directorul a început dotarea fiecărei clase cu câte un calculator și un televizor conectate la internet prin fibră optică. Cu sprijinul mediului ONG, la școală și la grădiniță au fost organizate cluburi de lectură pentru elevi și pentru părinții preșcolarilor și ore suplimentare gratuite pentru copiii din clasele primare.

Vă mulțumim, dragi profesori și părinți, pentru tot ceea ce faceți pentru copiii din Curcani!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 11.10.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply