Știați că… Cel mai iute ardei din lume a fost creat în România, de Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău?

0
859
Soiul de la Buzău a întrecut detașat speciile ce provin din țările cultivatoare de ardei iute în concentrația de capsaicină (substanța care conferă iuțeală ardeiului). Astfel, soiul, a cărui performanță nu a fost depășită încă, a atras atenția comunității științifice, prezentând o concentrație de 2 milioane de unități, dublă față de următoarele soiuri competitoare.

Cercetarea aprofundată în toți acești ani despre ardeiul iute a făcut obiectul unei lucrări științifice prezentate de SCDL Buzău la ediția din acest an a International Horticultural Congress, organizat în Franța. Lucrarea care conține rezultatele obținute de cercetătoarea ing. Ovidia Agapie a obținut premiul ISHS Young Minds pentru cel mai bun poster și va fi publicată ulterior în cel mai prestigios jurnal horticol.

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău a prezentat la ediția din 2022 a congresului 3 lucrări coordonate de academicianul Costel Vînătoru, care au obținut aprecierea celor 2500 de delegații din peste 150 de țări.

Reprezentanții României se bucură de prestigiu internațional în domeniul cercetărilor științifice din agricultură, datorat participării susținute la competițiile mondiale și numărului însemnat de lucrări prezentate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 09.10.2022. (sursa: madr.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply